Zoek...
nieuwe single voor Skinny Pelembe

nieuwe single voor Skinny Pelembe

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-03-18 07:00:00 • 1 min lezen

Pop

Skinny Pelembe is terug met “No Blacks, No Dogs, No Irish”

Skinny Pelembe is terug met “No Blacks, No Dogs, No Irish”, een opvallende terugkeer die een luchtige, boeiende sfeer met gezongen teksten combineert met strakke gitaarlijnen.Een paar jaar geleden werd hij geconfronteerd werd met vreemdelingenhaat en racisme, en dat vormde het zaadje voor dit nummer.

De in Johannesburg geboren Skinny Doncaster zegt zelf over de track: "Het beste dat je met een “hate-speach” kunt doen, is het in een andere context plaatsen en als een positief wapen inzetten.

Het idee voor deze track begon in 2013, toen een soldaat inde UK op brute wijze werd gedood op de straat in het midden van de dag. De dagen hierna waren de raciale spanningen alom aanwezig en heerste er een duidelijke sfeer van vijandigheid in het Verenigd Koninkrijk. De twee weken hierna was er bijna elke dag wel iemand die mij op de weg naar mijn werk vertelde dat ik maar terug moest gaan naar Irak, Pakistan, Afrika, (mensen hebben nogal moeite mijn etnische achtergrond met het juiste land te combineren)

Pop

Deel via social media: