Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR
2015-10-21 07:00:00 • 3 min lezen

STARMAN Sven Ratzke Een show met de muziek van David Bowie.

Geïnspireerd door de songs van David Bowie, creëert de theatrale alleskunner Sven Ratzke een kameleontisch alter ego met wie hij onder de naam STARMAN de theaters in gaat.

Bowie is niet zo maar een rocker, maar een fenomeen dat cultuurgeschiedenis schreef. De kunstenaar par excellence, de superster en het cultfiguur dat steeds weer het spanningsveld opzoekt tussen verheven en alledaags, tussen man en vrouw, tussen rock en pop en tussen Europa en de Verenigde Staten. Ratzke goochelt met de vele alter ego's die Bowie creëerde. Zijn unieke interpretaties van Bowie-songs laten zich beluisteren als een ode aan de veelzijdigheid van de maestro. Daarnaast schreef Ratzke zelf een aantal nummers die klinken als één grote, ontroerende liefdesverklaring gericht aan deze kleurrijke, muzikale duizendpoot.

STARMAN is Ratzke op het lijf geschreven. De homme fatale van het hedendaagse entertainment beweegt met grote souplesse door een wereld waarin feiten, fictie, levenslot en roem samenvloeien. In even buitenissige als weelderige kostuums zingt Ratzke Bowie-classics als Rock 'n' Roll Suicide, Rebel Rebel, Space Oddity, Heroes en natuurlijk... Starman. Kortom, verwacht een Ratzkeshow met theatrale rockmuziek van Bowie uit de jaren 70!

De getalenteerde jazzpianist Charly Zastrau, sinds jaar en dag Ratzkes muzikale geweten, tekent voor de arrangementen en staat hem met een band bij op de bühne. Sven Ratzke, die eerder internationaal indruk maakte met shows als Nachtspiele, Hedwig and the Angry Inch en DIVA DIVA’S, speelt STARMAN in binnen- en buitenland.

Fotografie: Hanneke Wetzer

SPEELDATA

  •  
  •  
  •  
2 april   STARMAN Verkade Fabriek

http://www.sven-ratzke.com/nl/tour

Deel via social media: