Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2017-02-16 07:00:00 • 4 min lezen

START/OVER EP Release @ Poppodium Duycker

Na twee jaar lang oriënteren, schrijven, oefenen, opnemen en hard werken is het eindelijk zo ver: 22 Februari 2017 komt START/OVER met hun EP "Laments". Een moment waar ze heel trots op zijn, en terecht. Om dit te vieren, geven ze op 25 maart een hometown release show in Podium Duycker.    

Waar START/OVER samenkwam, kwam de sound nog niet meteen samen. Na veel geëxperimenteerd te hebben, leek het het beste om het brede geluid te accepteren en eigen te maken. De brede oriëntatie in moderne metal komt samen met de typerende djent-sound van de laaggestemde gitaren. Het gevolg hiervan is dat er op de EP een fijne mix van meeslepende melodielijnen, ingewikkelde ritme modulaties, complexe riffs en ongenadige hardheid te horen is. Elke track is verbonden met een universele, diepe emotie of gevoel wat iedereen kent: het is een grote klaagbrief en zo is “Laments” geboren. Tijdens deze show is er merchandise te verkrijgen in de vorm van shirts en hardcopy CD’s.

START/OVER Toen twee beginnende bands hun droom aan zich voorbij zagen gaan omdat het allemaal niet lukte, sloegen de overige bandleden de handen ineen en vormden zij START/OVER. In een land waar thrash en deathmetal overheersen, probeert START/OVER een nieuwe sound neer te zetten. Deze sound wordt beïnvloed Core en Djent. Wat hiermee wordt bedoelt is dat START/OVER de focus op mooie melodieuze muziek maar dan in een keihard jasje.

 RAVEN CALLED SIN “And God made Eve from the rib of Adam. And Eve was weak and loosed the Raven on the world. And the Raven was called Sin.” (Carrie-1976). Raven Called Sin vertolkt de zonden van de mensheid in de huidige maatschappij op deze wereld. De teksten van frontman Dylan Lammens reflecteren de pijnlijke waarheid als een spiegel op onze samenleving. Niet alleen de teksten maar ook de muziek grijpen de luisteraar bij de strot. Er wordt een wall of sound gecreëerd door de professionele productie, staccato grooves en progressieve drum beats. Daar bovenop worden de wervelende gitaarmelodieën, grommende bas riffs en getergde vocalen losgelaten. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Born of Osiris, Monuments, Periphery, Architects en Volumes. Dutch Djent!

OCEAN DEPTHS Ocean Depths is een 5-koppige melodic metalcore band, die ontstaan is in Tilburg. Door hun sterke riffs en krachtige breakdowns weten ze elke keer opnieuw de zaal omver te blazen! De band heeft door de tijd heen op verschillende podia in Nederland gespeeld met nationale acts als As Prayers Fail en The Royal, maar ook met internationale artiesten Napoleon en Knives To A Gunfght. Binnenkort gaat de band hun tweede single “Wasted Days” uitbrengen en later in 2017 hun eerste EP

open: 19:30aanvang: 20:00

deurverkoop: € 5,-

locatie: Podium Duycker

 

Deel via social media: