Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-08-29 07:00:00 • 9 min lezen

STORKSKY viert 4 september jubileum van Nivana's "Nevermind" in Paradiso

De alternative rockband Storksky viert op 4 september het 25-jarige bestaan van Nirvana's 'Nevermind' in Paradiso, Amsterdam. Dit album sloeg destijds in als een bom en geldt als lijfalbum voor een hele generatie tieners uit de jaren '90. De groep doet dit echter op speciale wijze. De klassieker wordt namelijk integraal uitgevoerd met het Limburgs Jeugdorkest (LJO), en is hiervoor door arrangeur Jesse Passenier her-gecomponeerd. De jonge gerenommeerde dirigent Björn Bus zal Strorky en het LJO door de arrangementen leiden. In aanloop naar het Paradiso concert, is deze uitvoering ook te zien op het Zomerparkfeest in Venlo (27 augustus) en Cultura Nova in Heerlen (31 augustus).

Storksky is het nieuwe project van zanger en gitarist Michiel Claessen. Met lage catchy gitaarlijnen, stuwende drums en falsetto vocalen vormt Storksky een zeer volwassen sound die moeiteloos de competitie aan kan met internationale grootheden als Queens Of The Stone Age, MUSE, Death From Above 1979 en Royal Blood.

Voor de opnames van de eerste en gelijknamige EP riep Michiel de hulp in van maar liefst zes verschillende drummers waaronder Mario Goossens (Triggerfinger), Tim Van Delft (De Staat) en Jesper Albers (Paceshifters). Live is Storksky inmiddels uitgegroeid tot een krachtig en strak rockduo met Roy Moonen op drums (The Mad Trist, 37 Stabwoundz, Born From Pain).

Als winnaar van de Limburgse bandwedstrijd Nu of Nooit veroverde het tweetal een plek op de jongste editie van Pinkpop. Ook was Storksky te zien op Zwarte Cross en tal van andere zomerfestivals. Aankomend najaar reist het duo door Nederland in het kader van de Popronde. Ze zijn al hard op weg om één van de meest geboekte acts van dit rondreizend muziekfestival te worden. Het totale overzicht is te vinden op de bandwebsite http://www.storksky.com/.

Deel via social media: