Zoek...
Suburban Records tekent Sisters of Suffocation na weergaloze shows op Lowlands

Suburban Records tekent Sisters of Suffocation na weergaloze shows op Lowlands

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-08-31 07:00:00 • min lezen

Metal

Suburban Records tekent Sisters of Suffocation na weergaloze shows op Lowlands

Met trots presenteert Suburban Records de nieuwste band op haar roster: Sisters Of Suffocation! All Female Death Metal! Vorige week werd de band getekend door Suburban tijdens Lowlands, waar ze als huisband van Helga’s House Of Pain negen shows speelden in drie dagen.

"Ik ben blij en vereerd dat we de Sisters hebben getekend bij Suburban Records. Naast dat het natuurlijk een heel vette band is zie ik dit ook als eerbetoon aan Bidi, die sinds vele jaren een zakenrelatie en vriend was.” Ronald Drayer, Suburban Records.

 

Sisters of Suffocation is een death metal band uit Eindhoven. De bandleden Els, Simone, Amber en Puck delen van een voorliefde voor extreme metal, roze en nog meer metal! Op 29 september verschijnt het debuutalbum  Anthology Of Curiosities (A Tribute To Bidi) via Suburban.

 

“En nee, dit album gaat (helaas) niet over eenhoorns, glitterbaarden en regenbogen, maar wel over ‘body horror’, mentale aftakeling en schimmige individuen.” – S.O.S.

 

Sisters Of Suffocation werd opgericht in 2014 door vocaliste Els Prins, gitariste Simone van Straten, drummer Amber de Buijzer en bassiste Puck Wildschut. In 2016 bracht S.O.S. de 'Brutal Queen EP' uit. Met meer dan 100.000 views op YouTube zorgde de video van de titeltrack voor een hoop discussie op internationale Metal fora, zoals Blabbermouth.  Afgelopen april doken de zussen de studio in met producer Martin Furia om de eerste full length 'Anthology of Curiosities' op te nemen, een death metal plaat met invloeden uit de grind, thrash en black metal.

 

Live speelde de band inmiddels al op vermaarde festivals als Eindhoven Metal Meeting, Stonehenge Festival, Antwerp Metal Fest (BE), Chronical Moshers (DL), Dong Open Air (DL), Gäfle Metal Fest (SW), Zwarte Cross  en Lowlands.

 

Release Tour

09-09 Centre Culturel d'Ans

23-09 Tattoofest, Nijverdal

30-09 Little Devi, Tilburg

20-10 Willemeen, Arnhem

21-10 ‘t Beest, Goes

31-10 The Other Side, Peer

Metal

Deel via social media: