Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR
2015-07-01 07:00:00 • 9 min lezen

Summer Dance Forever Festival

Summer Dance Forever is binnen vijf jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste urban dans festivals in de wereld en behoort in zijn soort tot de top drie. De lat ligt hoog tijdens de vijfde editie van het festival, er wordt groots uitgepakt in Amsterdam. Van 11 tot en met 19 augustus zijn Paradiso, Stadsschouwburg Amsterdam, Lucia Marthas Dansacademie en de Melkweg een week lang het toneel voor dansvoorstellingen, battles, workshops, masterclasses en clubnachten waar topdansers uit de hele wereld aan deelnemen. Zo is er de Vogue Femme masterclass van de wereldberoemde Danielle Polanco, neemt de absolute wereldtop deel aan vier officieuze wereldkampioenschappen; Breaking, Popping, House en Hiphop en worden bijna 60 workshops in verschillende stijlen gegeven.

Tijdens de opening op dinsdag 11 augustus is direct duidelijk hoe gevarieerd het festival is. De Rabozaal van de Stadsschouwburg is die dag het toneel van een Rollerdisco, de moeder van de house dans. Iets verderop aan de Weteringschans vinden in Paradiso de eerste voorrondes plaats van Popping en dit jaar voor de eerste keer; Breaking Forever. Aan het Leidseplein biedt de Stadsschouwburg de eerste van twee geheel verschillende avonden danstheater. Onder de naam Night at the Theater worden gedurende twee opeenvolgende avonden veertien verschillende gezelschappen uit de gehele wereld ten tonele gevoerd die laten zien hoe divers urban dans kan zijn. Zo is er de dynamische voorstelling van de zevenkoppige Morning of Owl uit Zuid Korea, het intense duet van Tentacle Tribe uit Canada en het stuk van Enfants Prodiges, het Franse dreamteam dat dit jaar gevormd werd. Nederland is vertegenwoordigd met Chi & Goofie, Lloyd Marengo, Nedda Sou en The Ruggeds.

Voor wie wil leren van de wereldtop zijn er workshops en masterclasses. Zo biedt de wereldberoemde Danielle Polanco een masterclass Vogue Femme in Paradiso, op de finale dag van de House Dance Forever battle op zaterdag 15 augustus. Zij maakte naam met onder anderen Beyonce en als Missy Serrano in de film Step Up 2 The Streets. Yoshie uit Japan geeft een dag eerder, op vrijdag 14 augustus, een masterclass Waacking/Funk in Paradiso. Daarnaast worden van 17 tot en met 19 augustus in Lucia Marthas Dansacademie bijna 60 workshops  gegeven door internationale docenten van het allerhoogste niveau in de stijlen Popping, Locking, Hip-hop, House, Breaking, Waacking/Funk en Jazz Fusion UK Style.

Niet op de laatste plaats is Summer Dance Forever de plek waar de wereldtop het van 11 tot en met 16 augustus tegen elkaar opneemt in vier battles, die gezien het internationale deelnemersveld als officieuze wereldkampioenschappen in de betreffende stijl aangemerkt kunnen worden. Het festival heeft namelijk een unicum in handen: dansers nemen het tijdens Summer Dance Forever uiteindelijk op tegen de internationale jury, die in andere battles doorgaans met de pen in de hand achter de tafel blijft zitten. Dit trekt deelnemers en dansers uit de gehele wereld aan; van Korea, Rusland, Polen, Frankrijk tot Japan en de Verenigde Staten. Want wie een Forever battle wint, vestigt wereldwijd zijn naam.

Voor wie altijd al heeft willen weten wat de stand van zaken is op het gebied van urban dans biedt Summer Dance Forever een volledig overzicht gedurende negen dagen in Amsterdam. Het festival is de plek waar het internationale publiek de grootste dansers van deze tijd ziet. Summer Dance Forever is bij uitstek een festival voor en door dansers,niet alleen overdag maar ook ’s nachts. Alle dagen worden afgesloten met een clubnacht, de geboortegrond van veel urban dansstijlen, zo gevarieerd als het urban danslandschap is, zo divers zijn de clubavonden.

Summer Dance Forever

Data: Dinsdag 11 augustus tot en met donderdag 19 augustus 2015

Locaties: Paradiso, Stadsschouwburg Amsterdam, Lucia Marthas Dansacademie en de Melkweg

Entree: Night at the theater 20,-; Preselectie 20.- (deelnemers, incl. finale) 13,50 (publiek); Battles 15,-, Parties 5,- a 15,-; Workshops 18,50 per stuk, Masterclasses 30,- 

Ook zijn er voordelige packages: Bronze (135,-), Silver (215,-), Gold (295,-), Platinum (375,-). De voorverkoop is begonnen.

Deel via social media: