Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-05-27 07:00:00 • 7 min lezen

Sunn O))) presenteert vierdaags programma op Le Guess Who? Festival 2015 met Annette Peacock en Magma

Le Guess Who? in Utrecht onthult met trots de eerste artiesten die in 2015 op het festival optreden. Als onderdeel van Le Guess Who? presenteert drone- en doomgrootheid Sunn O))) een zeer bijzonder vierdaags programma dat het brede muzikal e blikveld van de band laat zien. Le Guess Who? kondigt tevens de eerste namen voor het reguliere programma van het festival aan, dat dit jaar plaatsvindt van 19 tot en met 22 november in de gehele binnenstad van Utrecht.  

Sunn O))) presentsSinds de oorsprong van Sunn O))) in 1998 heeft de act het dronegenre verder ontwikkeld met een zeer diverse reeks aan invloeden. Het duo Stephen O’Malley en Greg Anderson laat eenzelfde avontuurlijke muzikale betrokkenheid zien met het opzienbarende programma dat ze op Le Guess Who? Festival 2015 presenteren. Op uitnodiging van Sunn O))) treedt de legendarische Annette Peacock op, die na meer dan twintig jaar terugke ert naar Nederland. Als baanbrekend artiest op het gebied van minimalisme, free jazz, rap, klassieke muziek en psychedelische funk was Peacock van invloed op het werk van David Bowie, Brian Eno en zelfs Salvador Dalí, met wie ze samenwerkte in de jaren ’70. Ze was een van de eerste jazzartiesten die opnames maakte met een Moog synthesizer nadat Robert Moog haar een van zijn prototypes schonk.    Als onderdeel van dit programma treden verder op: Sunn O))); pionierende progressieve rockband Magma, geïnspireerd door de inventieve muzikale geest van John Coltrane en 45 jaar geleden opgericht door de Franse drummer, pianist en componist Christan Vander; Julia Holter; The Crazy World of Arthur Brown, bekend van de hit ‘Fire’ uit 1968 (die de weg baande voor acts als Alice Cooper, King Diamond en Goat); Einheit Brötzmann= C de samenwerking tussen F.M. Einheit (Einstürzende Neubauten) en Caspar Brötzmann en Franse black metal-experimentalisten Aluk Todolo. Meer artiesten voor dit programma worden later toegevoegd.

 Le Guess Who? 2015Le Guess Who? kondigt tevens de eerste artiesten aan voor de reguliere programmering van het festival. Eerste bevestigingen zijn Deerhunter; Faust, door velen beschouwd als een van de meest mythische acts van het krautrockgenre; Destroyer; abstracte hiphoppers Shabazz Palaces; de Fins-Ethiopische Mirel Wagner; The Necks; Japanse rockband Bo Ninge n; DJ/producer Lotic (Tri Angle Records) en Kaki King’s nieuwe multimediaperformance ‘The Neck Is A Bridge To The Body’.   Brits producer Adrian Sherwood voert zijn ‘At The Controls x3’-project uit, bestaande uit:- “Head” At The Controls, een ’79 - ’84 classics DJ set;- Adrian Sherwood x Disappears, een live dub mix van een optreden van postpunkband Disappears uit Chicago; - Een l ive dub set met multitracks van nieuw materiaal van Sherwood.

Algemene infoLe Guess Who? Festival combineert hedendaags, opkomend talent met legendarische, unieke artiesten in een setting die de stad Utrecht verlicht. In 2015 vindt het festival plaats van 19 tot en met 22 november in meer dan vijftien locaties in de binnenstad van Utrecht, van kerken en galerieën tot popzalen.  

Op 21 en 22 november vindt ook de Mega Platen en CD Beurs plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs staat internationaal bekend vanwege het overweldigende aanbod vinyl, cd’s en pop memorabilia. 

Tickets voor Le Guess Who? zijn verkrijgbaar via www.leguesswho.nl. Vierdaagse passe-partouts kosten in mei en juni €90 en zijn vanaf 1 juli beschikbaar voor €100. 

Sunn O))) presents op Le Guess Who? 2015 (meer artiesten worden binnenkort bekend gemaakt) Sunn O))) Annette Peacock Magma Julia Holter The Crazy World of Arthur Brown Einheit Brötzmann Aluk Todolo  Reguliere programma Le Guess Who? 2015 (meer artiesten worden binnenkort bekend gemaakt) Deerhunter Faust Destroyer Adrian Sherw ood At The Controls x3, including Adrian Sherwood x Disappears - live dub mix Shabazz Palaces Kaki King performing The Neck Is A Bridge To The Body Mirel Wagner Bo Ningen The Necks Lotic

Deel via social media: