Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-11-27 07:00:00 • 10 min lezen

Terug op Rock Werchter: Florence + the Machine

Een bijzonder straffe madam zal komende zomer opnieuw haar opwachting maken in Werchter (België). Florence + The Machine staan op donderdag 25 juni in het Festivalpark. Het (nog korte) lijstje namen voor Rock Werchter 2015 oogt nu al mooi. Reeds aangekondigd zijn: Foo Fighters, Muse, Pharrell Williams, alt-J en nu ook Florence + The Machine. Snel weer meer.

 

Florence Welch is een jonge vrouw van goede afkomst die al van kindsbeen droomt van een creatieve carrière vol onverwachte wendingen. In de lijn van Björk, Kate Bush en PJ Harvey. Ze zocht een dreamteam bij elkaar om dat doel te bereiken. De spil is toetseniste Isabella Summers, bijgenaamd 'Isabella Machine' omdat ze zo straf is met elektronische instrumenten. De groep is ogenblikkelijk de lieveling van de Britse critici en haalt bij ons overvloedig de radio met 'Dog Days Are Over' en 'You Got The Love', een knappe cover van een oud soulnummer. Het debuut 'Lungs' (2009) leidt in 2010 naar - wijlen - de Pyramid Marquee voor een memorabel concert. De tent is drie keer te klein en de vurige Welch rockt zo hard dat ze er een enorme scheur in haar lang zwart kleed aan over houdt. 'Laten we hopen dat het opnieuw gebeurt', zegt ze twee jaar later op de Main Stage. Zonder moeite wint ze de harten van alle toeschouwers. Op naar de hoogste top.

 

Tickets voor Rock Werchter 2015 gaan in verkoop op zaterdag 29 november om 9u via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Gedetailleerde ticketinfo is beschikbaar op rockwerchter.be.

 

Over Rock Werchter:

Rock Werchter 2015 vindt plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. Vier dagen lang is in het Festivalpark in Werchter (België) het beste van nu te zien en te horen op drie podia: Main Stage, KluB C en The Barn. Rock Werchter programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt gesmaakt. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2014 bijna 150.000 unieke festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een maanden op voorhand uitverkocht festival.

 

Weet meer over Rock Werchter via

 

Deel via social media: