Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-10-27 07:00:00 • 6 min lezen

Tessa Belinfante verzorgt voorprogramma Paul Young

Met een unieke blend van melancholie en optimisme tekent singer-songerwriter Tessa Belinfante voor een kraakhelder en wonderschoon fris popgeluid. Haar debuutalbum 'Fly As We Fall’ zag op 6 oktober jl. het levenslicht en wordt momenteel goed ontvangen op onder andere Qmusic en NPO Radio 2. Aan haar uitverkochte albumpresentatie in Paradiso en vele optredens in de komende maanden zijn vandaag drie opvallende shows toegevoegd: op 5, 7 en 8 november verzorgt Tessa Belinfante met haar band namelijk het voorprogramma van blue-eyed soul veteraan Paul Young in respectievelijk Utrecht, Haarlem en Heerlen.

Tessa Belinfantes stem is een poort naar haar hart en soul. Ze neemt je mee op een interessante reis door haar leven en maakt daarbij gebruik van een uiterst getalenteerde band die haar stem versterkt met strakke beats, bas en ingenieuze gitaarriffs. Tessa timmert al even aan de weg en sleepte in 2008 de publiekstrofee bij de Grote Prijs van Nederland in de wacht met haar voormalige band Two Way Radio. In 2012 behaalde ze een derde plaats in 'Team Trijntje’ bij The Voice of Holland. Nu staat ze op haar eigen benen met een ijzersterk debuut 'Fly As We Fall’, dat ze maakte met haar drummer en producer Phillipe van Schil met wie ze al twaalf jaar samenwerkt. Inmiddels loopt het totaal aantal plays op Spotify, met nummers als 'I Wonder’, 'Turn Around’ en de huidige single 'Perfect Lie’ tegen het miljoen aan. Het ontdekken waard!

Paul Young

Zelden stond een artiest zo symbool voor een muzikaal tijdperk als Paul Young. De inmiddels zestig jarige zanger uit Luton liet in de tijd van de schoudervullingen, yuppen en de rubiks kubus menig tienerhart sneller kloppen met zijn zoetgevooisde stemgeluid en meeslepende ballades. Want wie playbackte er in de jaren tachtig op schoolfeesten niet de globale nummer 1 hit 'Love of the Common People’ of tranentrekker 'Everytime You Go Away’ eenvoudig mee? Sinds zijn glorieuze tijd in de eighties en zijn duethit 'Sensa Una Donna’ met Zucchero in 1991 bracht Young nog verschillende platen uit, trad over de hele wereld op en publiceerde en passant ook nog een kookboek, om jongstleden april ineens met nieuw werk te komen. 'Good things’, een collectie vergeten Memphis Soul liedjes, is Youngs negende studioalbum. In november zal Young tijdens zijn drie shows in ons land het publiek meenemen op een fijne trip down memory lane en daarnaast laten zien dat hij nog steeds de ongekroonde koning van de blue-eyed-soul is.

Wees welkom in TivoliVredenburg, Philharmonie Haarlem en Parkstad Limburg Theater.

 

05.11.2016

 

TivoliVredenburg, Utrecht 

TivoliVredenburg.nl

 

07.11.2016

 

Philharmonie Haarlem, Haarlem 

Paradiso.nl presenteert

 

08.11.2016

 

Parkstad Limburg Theaters, Heerlen 

Plt.nl

 

Deel via social media: