Zoek...
The Cool quest had geen last van tweede-plaat-syndroom

The Cool quest had geen last van tweede-plaat-syndroom

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-09-18 07:00:00 • min lezen

The Cool quest had geen last van tweede-plaat-syndroom

The Cool Quest mag zich al enkele jaren tot de meest geboekte acts van Nederland rekenen. Op 21 september zal de band samen met o.a. MyBaby en Naaz aantreden op het prestigieuze Reeperbahn showcasefestival in Hamburg (het Duitse Eurosonic/Noorderslag), waar zij twee showcases en meerdere mediaoptredens verzorgen.

Funkin’ Badass (2014)
In 2014 presenteerde het vijftal hun debuutalbum “Funkin’ Badass” wat hen een Radio 6 Award voor ‘Beste Groep’ en de titel 3FM Talent opleverde. Dit zorgde voor een goed gevulde agenda met meer dan 65 festivals en interesse van diverse platenmaatschappijen en muziekuitgeverijen. Dankzij YouTube en Spotify kan The Cool Quest rekenen op een sterk groeiende (inter)nationale fanbase en treden zij op in Benelux, Duitsland en Spanje.
Inmiddels staat de band onder contract bij BMG Talpa Music en is er samen met dit team hard gewerkt aan nieuw materiaal. Deze creatieve fase ging gepaard met ingrijpende veranderingen, waaronder het vertrek van de saxofonist. Notabene op dat moment was de band al de studio ingedoken voor de opvolger van het succesvolle debuutalbum.

Stoppen
“De opgenomen tracks konden regelrecht de prullenbak in en we konden weer van vooraf aan beginnen”, legt frontman Vincent Bergsma uit. Hierdoor is het niet alleen een langdurig, maar ook kostbaar project geworden. Stoppen is echter nooit een optie geweest: “Gelukkig hebben we altijd de luxe gehad dat we veel live konden spelen, waardoor we niet in de problemen zijn geraakt en onze energie konden behouden. Deze levendigheid ga je terug horen op ons nieuwe album”.

Runnin’ (2017)
Met de komst van gitarist Vadim Neef is de sound ook drastisch veranderd. De band moest zichzelf opnieuw uitvinden omdat er in de nieuwe bezetting een compleet andere dynamiek ontstond. Het geluid heeft zich ontwikkeld tot een elektronische popsound met invloeden uit hip hop en soul. Eerste single Runnin’ verschijnt op 22 september en geldt als opwarmer voor het nieuwe album.

Deel via social media: