Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-08-30 07:00:00 • 6 min lezen

The Damned and Dirty presenteert derde album in Paradiso

Prijswinnend Nederlands bluesduo brengt nieuw album uit

Delta bluesduo The Damned and Dirty presenteert maandag 17 november het nieuwe album “Rolling into Town” in de kleine zaal van poptempel Paradiso. Het is het derde album dat het tweetal heeft opgenomen; de eerste twee vielen twee jaar op rij in de prijzen en kregen een award voor “Best Blues Album”. De in juni in de Red Bull Studios in Amsterdam opgenomen cd telt 15 tracks.

Paradiso is de perfecte plek om hun nieuwe album te presenteren, vinden de muzikanten: “Een eer en een beetje een jongensdroom,” stelt gitarist Micha Sprenger. Zanger en mondharmonicaspeler Kevin de Harde vult aan: “Meer blues in Paradiso kan wat mij betreft geen kwaad.”

De 15 tracks omvatten voornamelijk akoestische delta blues, maar bieden ook een flink aantal uitstapjes naar andere stijlen als jazz en rock, inclusief bijdragen van drummer Frank van Tijn (Serpentine, Boulevard of Broken Dreams, BluesMotel) en toetsenist Bram Slinger (Drukwerk).

Het duo brengt alle albums uit onder een eigen label en schrijft alle nummers zelf. In juni togen zij naar de Red Bull Studios in Amsterdam om in slechts drie dagen tijd het hele album op te nemen. Kevin: “Een goede voorbereiding helpt echt, zeker als je een beperkte tijd in de studio kunt zitten.”

Awards

De eerste twee albums kregen in 2012 en 2013 een award voor “Best Dutch Blues Album” van de jury van de Dutch Blues Foundation, een stichting gelieerd aan de internationale Blues Foundation. “Uiteraard gaan we dit jaar voor de hattrick,” grapt Micha. “Het is natuurlijk een hele mooie blijk van waardering geweest voor de energie die we in onze muziek en albums steken.”

Om 19:00 uur gaan de deuren van de kleine zaal van Paradiso open en het feest begint om 19:30 uur. Tickets, verkrijgbaar via de website van Paradiso, kosten 8 euro.

 

Over The Damned and Dirty

The Damned and Dirty is een duo met een sterke voorkeur voor delta blues. In 2012 gaven ze hun debuutalbum uit, een akoestisch bluesalbum dat gratis te downloaden is via hun website. Met dit album vol rauwe vocalen, ruige bluesharp en huilende slidegitaar wonnen ze de award voor ‘Best Dutch Blues Album’ van de Dutch Blues Foundation. In september 2013 kwam hun tweede album Sell Your Soul uit dat niet alleen warm werd ontvangen door de internationale pers maar ook een tweede award opleverde. Kevin de Harde (zang/harmonica) en Micha Sprenger (gitaren/zang) vormen een uniek duo, doordat ze traditionele Amerikaanse blues weten te spelen met eigentijdse en spitsvondige teksten.

Meer informatie over The Damned and Dirty staat op http://www.thedamnedanddirty.com

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Paradiso:http://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/The-Damned-and-Dirty.htm

Deel via social media: