Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-09-17 07:00:00 • 8 min lezen

The Foreign Exchange The Bird Rotterdam

De Nederlandse producer Nicolay en de Amerikaanse rapper en zanger Phonte, oftewel (het zeer toepasselijke) The Foreign Exchange, kwamen bij toeval in contact via muziekcommunity Okayplayer. Er was direct een muzikale klik en zonder dat de twee elkaar ooit face-to-face hadden gesproken brachten ze in 2004 hun debuutalbum Connected uit. Een flink aantal albums en een Grammy-nominatie later staan ze op zondag 28 september met hun soulvolle hiphop in BIRD.

 

The production is amazing thanks to Nicolay, and MC Phonte’s dope lyrics blend perfectly with Nicolays soulful, head bopping beats. (okayplayer.com)

 

The Foreign Exchange is een schoolvoorbeeld van hoe internet op een positieve manier kan bijdragen aan het creëren van goede muziek. Toen de Amerikaanse rapper Phonte van Little Brother op okayplayer.com een beat voorbij hoorde komen van de Nederlandse producer Nicolay was hij direct verkocht. Hij vroeg Nicolay of hij vocals over zijn beats mocht leggen, Nicolay ging akkoord en niet veel later werd de track ‘Light It Up’ uitgebracht. Nicolay en Phonte bleven beats en vocals heen en weer mailen, totdat ze genoeg materiaal hadden voor een album. Zonder dat de twee elkaar ooit in real life of over de telefoon hadden gesproken, brachten ze in 2004 hun debuutalbum Connected uit.

 

Door de successen van deze plaat besloot Nicolay naar de VS te verhuizen en niet lang daarna was hun tweede, meer r&b-georiënteerde album Leave It All Behind een feit. De van hun tweede plaat afkomstige single ‘Daykeeper’ werd in 2010 zelfs genomineerd voor een Grammy in de categorie Urban/Alternative Performance. Hierna volgden de albums Authenticity (2010), An Evening with the Foreign Exchange (2011) en Love in Flying Colors (2013).

 

Wanneer: zondag 28 september 2014

Aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur)

Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam

Toegang: € 16,- (v.v.k.) / € 19,- (deur)

CJP: € 13,- (v.v.k.) / € 16,- (deur)

Tickets: https://bird.stager.nl/web/tickets/11625

Meer info: www.bird-rotterdam.nl

Deel via social media: