Zoek...
The Japanese House - Saw You In A Dream

The Japanese House - Saw You In A Dream

Label: Caroline

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-18 07:00:00 • min lezen

Electronic / Pop
7

The Japanese House – Saw You In A Dream

Het is het muzikale project van de 21 jarige Amber Bain dat ze omgedoopt heeft tot The Japanese House. Afgelopen weekend stond de jonge vrouw uit Birminghamshire op het Best Kept Secret festival, dat voor haar als gegoten past. Het project werd de afgelopen jaar door de BBC geadopteerd en op de long list verscheen de single en titelstuk van deze E.P.

“Saw You In A Dream” is inmiddels ook doorgedrongen tot de Nederlandse playlist. De droompop met de lichte muzikale invulling wordt voornamelijk gedragen door de zang. Amber haar stem is licht en als een veertje weet ze zich met de technische middelen, zich te dubben.


Dit overdubben en met een delay klinkt het dat er 2 zijn die net na elkaar de zang vertolken. Dit is met “Somebody You Found” heel duidelijk weergegeven. Toch blijft het popliedjes die liefelijk aandoen.  
Aangezien de heren van The 1975 haar EP’s produceren, kon Amber Bain met de heren mee op wereldtournee en stond ze al in o.a. Sugarfactory en Paradiso. Met het nummer “Cloud to Nine” weet ze de luisteraar 9 minuten te boeien met veel computersounds, voicedubs en drumcomputer trucs.  


Met deze EP zet ze zich prima op de kaart en zal 27 juni verkrijgbaar zijn.

Electronic / Pop

Deel via social media: