Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-02-20 07:00:00 • 12 min lezen

The Life I Live Festival Verbreedt Horizon

THE LIFE I LIVE Festival inspireert al vijf jaar lang met het gratis toegankelijke muziekfestival dat zich op dinsdag 26 april, aan de vooravond van Koningsdag, in het centrum van de Hofstad ontvouwt. Met een avontuurlijk programma op maar liefst negen festivalpleinen worden ook dit jaar weer alle registers opengetrokken.

Nieuw is dat THE LIFE I LIVE zich in 2016 ontwikkelt tot een platform dat het gehele jaar door zal inspireren met relevante culturele tips, (mini-)festivals die onder de vlag van THE LIFE I LIVE het levenslicht gaan zien en netwerkevenementen die samen met de partners van THE LIFE I LIVE worden georganiseerd. Het nuttige en het aangename vloeit binnen het THE LIFE I LIVE platform op een natuurlijke wijze samen.

De eerste namen zijn inmiddels bevestigd voor THE LIFE I LIVE Festival op Koningsnacht: Causes, Black Box Revelation, Max Meser, Rats On Rafts, STUFF., Danny Vera, Breaking Levees, Son Mieux, Marc O' Reilly, Bare Jams en The Cavern zullen acte de présence geven. Daaraan wordt de komende weken nog ongeveer een twintigtal namen toegevoegd.

Enkele acts nader belicht:

Causes, een rijzende ster aan het Nederlandse popfront, bracht zeer recentelijk haar debuutalbum 'Under Bridges That You Built For Me' uit, bestormde eerder de hitlijsten met single 'Teach Me How To Dance With You' en is bovendien genomineerd voor een Pop Edison in de categorie Nieuwkomer.

STUFF. uit Brussel is zelfs vier keer genomineerd voor een muziekprijs; de bij onze zuiderburen hoog aangeschreven MIA's (Music Industry Awards). Daarvan hebben ze er uiteindelijk één in de wacht gesleept. Hun avontuurlijke en intelligente mix van jazz, funk, en electronica zal ongetwijfeld een grote aantrekkingskracht uitoefenen op de Nederlandse muziekliefhebber.

Marc O'Reilly was een openbaring op het showcasefestival Eurosonic/Noorderslag, afgelopen januari in Groningen. Met een energieke show vol folky blues nummers en een krachtige strot speelde hij zich tot één van de festivalhoogtepunten. In zijn thuisland wordt hij door kenners getipt als Ierland's volgende internationale 'breakthrough artist'.

Son Mieux, afkomstig uit Den Haag, werd eind 2015 door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en door Spotify genoemd als een van de beloftes voor 2016. Uiteraard mag deze Haagse trots niet ontbreken op THE LIFE I LIVE Festival.

THE LIFE I LIVE Festival vindt plaats op negen podia die elk hun eigen klankkleur vertegenwoordigen. Vanaf deze podia worden toonaangevende en urgente acts gepresenteerd, in diverse genres uiteenlopend van soul, jazz, funk, pop, rock, indiepop, blues, singer-songwriter en dansbare beats. Hoewel het festival met zo'n 200.000 bezoekers per editie een van de grootste stadsfestivals van Nederland is, blijft de sfeer intiem door relatief kleinschalige opzet van de verschillende muziekdorpen. Een uniek fenomeen dat geheel gratis te bezoeken is.

THE LIFE I LIVE Festival wordt georganiseerd door PROOOST, de Haagse festivalorganisatie die op zaterdag 3 september 2016 eveneens de vierde editie van Embassy Festival realiseert. PROOOST is bovendien van mei tot en met september de gastheer van The Hague Beach Stadium naast het havenhoofd in Scheveningen. Het stadion biedt een Beachsportpark en host tal van topsportevenementen.

THE LIFE I LIVE Festival dinsdag 26 april 2016 19.00 - 01.00 uur binnenstad Den Haag gratis toegangwww.thelifeilive.nl

Deel via social media: