Zoek...
The Marcus King band komt met 'Caroline Confessions'

The Marcus King band komt met 'Caroline Confessions'

Label: Universal

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-31 07:00:00 • min lezen

THE MARCUS KING BAND BRENGT NIEUW ALBUM ‘CAROLINA CONFESSIONS’ UIT

The Marcus King Band heeft fans al genoeg redenen gegeven om te doen geloven dat ze bestemd zijn voor grote dingen. Op slechts 22-jarige leeftijd is Marcus King al tien jaar bandleider; the Washington Post tipte hem al als “music’s next great guitarist”. Het nieuwe, ambitieuze album ‘Carolina Confessions’ is een grote artistieke stap vooruit. Het album, dat op 5 oktober uitkomt, is geproduceerd door Grammy Award-winnaar Dave Cobb (Chris Stapleton, Sturgill Simpson) en opgenomen in de iconische RCA Studio A in Nashville. Het kenmerkende muzikale talent van de band is aangevuld met een verhalende diepte. Marcus duikt in zware thema’s: vergiffenis, schuld, het verlaten van huis en haard, verlangen, liefde en andere zielenroerselen.

Vandaag geeft de band twee nieuwe tracks van het album vrij, ‘Homesick’ en ‘Welcome Round Here’‘Carolina Confessions’ bevat tien gloednieuwe songs, geschreven door Marcus, met uitzondering van ‘How Long’, een nummer dat hij samen schreef met Dan Auerbach van Black Keys en Pat McLaughlin. Marcus legt een Southern gothic gevoeligheid aan de dag in zijn liedjes, die gaan over gestrande relaties en de lastige verhouding met zijn geboortestad.

Marcus en zijn vijf bandleden – drummer Jack Ryan, bassist Stephen Campbell, trompettist/trombonist Justin Johnson, saxofonist Dean Mitchell en toetsenist DeShawn“D’Vibes” Alexander – zijn in topvorm op ‘Carolina Confessions’, waarop ze een intuïtieve controle en expressie tentoonspreiden terwijl ze hun meest gelaagde en emotioneel complexe composities tot nu toe aanpakken.

Live
The Marcus King Band is op 28 augustus te gast in de late night show CONAN. In de herfst doet de band een internationale tour. Er staan twee shows gepland in Nederland, op 22 oktober in Paradiso Noord in Amsterdam en 23 oktober in Doornroosje in Nijmegen.

Deel via social media: