Zoek...
The Nights – The Nights

The Nights – The Nights

Label: Frontiers rec.

PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-22 07:00:00 • min lezen

Rock
8

The Nights – The Nights

Het duo Sami Hyde en IlkkaWirtanen hebben elkaar gevonden in de wereld van de melodic rock. De voormalige gitarist/ zanger van o.a. Tony Mills en Geof Nicholls wilde zijn Scandinavische rockhelden eren om net zo’n album te maken. Of noemen we dat liften op het succes van een ander.
Sami weet producer en de ongekende gitarist Wirtanen te strikken om uiteindelijke prachtige melodic rocksongs te schrijven.

Het is dan ook een album vol heerlijke poprocksongs. Van  het eerste nummer Welcome to the Show is het direct vol energie en weet Wirtanen zijn stempel op het geheel te drukken. De oohs en aaahs horen we op “Nothing but Love”. Het zijn heerlijke meezingers als het gaat om de melodic rock sound. Na een wat matige “Julliette” weten de heren met “I Will Never Stop Loving You” een knaller van een knuffelrocksong te maken. Het past dan ook in die tijd waar deze term vandaan komt. De tijd waar de melodic rock ballads hoogtij vierden. De tijd dat Bon Jovi zijn eerste albums bracht en waar “In A Blink Of The Eye” zo een song van zou kunnen zijn.

Het album zit dan ook vol van dit soort songs die wat gedateerd klinken, maar zeker heerlijk in het gehoor liggen.

Rock

Deel via social media: