Zoek...
The Vintage Caravan kondigt nieuw album aan

The Vintage Caravan kondigt nieuw album aan

PERSBERICHTEN
DOOR SHARMAYN VINKE
2021-02-25 07:00:00 • min lezen

Rock

The Vintage Caravan kondigen nieuw album aan

Onze favoriete band uit het noorden THE VINTAGE CARAVAN kondigen met trots de release aan van hun nieuwe album Monuments, welke uitkomt op 16 april 2021 via Napalm Records! De band voegt een mix samen van moderne invloeden en retro sounds met als resultaat een ​​geheel eigen en verslavend geluid.

Gerijpt door de vele liveoptredens op festivals als Roadburn, Wacken, Hellfest en het toeren met Opeth, laat de band uit IJsland op hun nieuwe album op indrukwekkende wijze horen dat ze zowel muzikaal als tekstueel volwassen zijn geworden. Met hun virtuoze mix van jaren '70 geïnspireerde gitaar rock met psychedelische, progressieve en blues rock-elementen, blazen deze jonge gasten een klassieke formule nieuw leven in.

De eerste single "Whispers" laat de muzikale vooruitgang van de band horen, zonder dat ze de retro-geïnspireerde basis waar ze bekend om staan opofferen. De video bij het nummer neemt je mee naar de studio van de band waar ze een vette live versie vertolken. Deze video laat ook goed zien hoe groot de passie en het vakmanschap is waarmee ze te werk gaan.

In de 11 diverse nummers op het album verwennen deze snel opkomende muzikanten uit Reykjavik hun fans met betoverende, gitaar gedreven klassieke en blues rock-invloeden. De albumopener, "Whispers", laat duidelijk de muzikale progressie van de band horen zonder dat ze hun beproefde, retro-geïnspireerde sonische handelsmerk aanpassen. "Crystalized" overtuigt met lichte blues invloeden en heeft een zweem van nostalgie in zich. "Can't Get You Out Of My Mind" neemt de luisteraar mee op een zinderende rit met beukende drums, intense gitaarsolo's en een onmiskenbaar aanstekelijk refrein. Terwijl een nummer als "This One's For You" typisch voor THE VINTAGE CARAVAN is, met onconventionele, verrassend rustige melodieën en Óskar's aangrijpend en kalme vocale kracht. Daarnaast tracks als "Dark Times" en "Said and Done" met heavy drums en snelle riffs en zijn rocknummers van topklasse. Het zachte, atmosferische geluid van afsluiter "Clarity" is de bekroning van een 60 minuten durende reis door de uitgestrekte landschappen van IJsland en de poëtische lyriek van het trio.

Met hun nieuwe studioalbum Monuments met zijn boeiende en mooie arrangementen weten deze rijzende sterren van THE VINTAGE CARAVAN hoe ze hun stempel op de retro rockgolf moeten drukken!

Rock

Deel via social media: