Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-19 07:00:00 • 6 min lezen

Theatertour en nieuw album voor Mirusia

Op vrijdag 3 maart komt zangeres Mirusia met haar nieuwe studio album, getiteld From The Heart. Een dag later start zij haar gelijknamige, nieuwe theatertour in Nederland.

De in Australië uit Nederlandse ouders geboren Mirusia zingt al tien jaar lang op de grote, internationale podia de sterren van de hemel bij André Rieu en het Johann Strauss Orkest. Inmiddels heeft de blonde sopraan een succesvolle solocarrière opgebouwd met albums, die goed scoren in zowel de popcharts als in de klassieke en cross-over charts. Met haar magistrale stem weet zij een breed publiek te raken met een gevarieerd repertoire, waarin naast eigen songs ook bekend materiaal uit de popmuziek, musicals, film en populair klassieke muziek is verwerkt.

Ook From The Heart, haar nieuwe studio album, bevat die gewaardeerde mix van stijlen. Zo komen Geef Mij Je Angst (Hazes) en La Vergine Degli Angeli (Verdi) probleemloos naast elkaar te staan. De gepassioneerde wijze waarop zij de songs vertolkt past perfect bij de titel, waarmee zij overigens ook wil aangeven dat dit een heel persoonlijk album is. Zo zijn er een aantal songs, die direct te maken hebben met de liefde voor haar man Youri, het beroemde Memory is een ode aan haar oma en Als Jij Niet Van Mij Houdt van Boudewijn de Groot is opgedragen aan Ruud Merx (trombonist bij André Rieu) die eind 2016 totaal onverwachts overleed.

Mirusia: “Met bijzondere trots en een warm gevoel presenteer ik mijn nieuwe studio album. Het is met heel veel liefde gemaakt. Ik ben blij straks weer op Nederlandse bodem te staan en al mijn vrienden te ontmoeten bij mijn theatershows. Als altijd zal ik weer alles geven wat in mij zit om jullie een mooie, muzikale avond te bezorgen”.

www.mirusia.net

Deel via social media: