Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-01-29 07:00:00 • 6 min lezen

Theo Lens geeft stamppotconcerten voor daklozen

Singer-songwriter Theo Lens organiseert in samenwerking met restaurant De Librije een serie stamppotconcerten, die alleen toegankelijk zullen zijn voor daklozen. De tour start op zaterdag 30 januari in Zwolle en een week later, zaterdag 6 februari, wordt een Amsterdamse locatie bezocht. Voor het komende jaar staan nog meer optredens gepland.

“Daklozen hebben het zwaar te verduren. Niet alleen in steden als New York, Berlijn en Londen maar ook hier in Nederland. Ik wil graag iets voor hen doen”, zegt de in Heerde wonende muzikant.

Daklozen kunnen de concerten gratis bijwonen en krijgen tevens een door restaurant De Librije bereide maaltijd geserveerd. “Op die manier willen we deze mensen een steuntje in de rug geven en iets bieden wat ze helaas vaak missen: een beetje warmte, een echt fijne maaltijd en aandacht. Graag wil ik ter plaatse ook in gesprek gaan met de bezoekers”.

‘Take Me As I Am"

Theo Lens zal tijdens de stamppottoernee in elk geval ook zijn eerder in New York opgenomen nieuwe single ‘Take Me As I Am’ zingen. Een lied waarin de roep om ‘geaccepteerd te worden zoals je bent’ centraal staat. Theo: “Tijdens de opnames voor mijn album ‘Home at last’ kwam ik een dakloze van rond de 30 jaar tegen die op straat lag te trippen. Niemand schoot hem te hulp en hij lag daar gewoon in zijn eentje dood te gaan. Dat maakte diepe indruk op mij en ik vroeg me verbijsterd af: Hoe kan dat?”.

Lens ging door deze gebeurtenis anders naar daklozen kijken. Hij heeft zich verdiept in hun situatie. In Nederland, maar ook in een groot aantal andere landen. “En ik weet gewoon: Het kan iedereen, dus ook jou of mij, overkomen dat je zo op straat belandt.”

Met zijn concerttoernee voor daklozen doet Theo Lens iets wat hij zelf ook vele jaren naliet: op deze mensen afstappen en hen accepteren zoals ze zijn. En hoewel bijvoorbeeld Nederland de daklozen-cijfers van een land als Amerika bij lange na niet evenaart, zit er maar weinig licht tussen hun bejegening hier en die aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. “We lopen het liefst met een boog om hen heen.”

Deel via social media: