Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-04-13 07:00:00 • 4 min lezen

Theo Lens opnieuw met een stampotconcert voor daklozen

inger-songwriter Theo Lens heeft in januari, februari en maart zogenaamde stamppotconcerten gegeven in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Zwolle. Op vrijdag 15 april zal hij opnieuw een uitsluitend voor daklozen toegankelijk optreden verzorgen. Ditmaal is Utrecht aan de beurt. Theo realiseert dit in samenwerking met restaurant De Librije.

Theo: “Ik speel een half uurtje voor ze, waarna we samen de door de Librije gemaakte stamppot soldaat maken”.

De reacties van de daklozen zijn tot nu toe louter enthousiast. Men is zeer verheugd en laat dat ook blijken. Theo: “Ik vind het een feestje om te doen. Deze mensen verdienen echt meer support en liefde dan ze nu krijgen”.

‘Take Me As I Am’ Uiteraard speelt Theo ook in Utrecht zijn in New York opgenomen single ‘Take Me As I Am’. Een lied waarin de roep om ‘geaccepteerd te worden zoals je bent’ centraal staat en waarvan de bijbehorende videoclip boekdelen spreekt. Theo: “Tijdens de opnames voor mijn album ‘Home at last’ kwam ik een dakloze van rond de 30 jaar tegen die op straat lag te trippen. Niemand schoot hem te hulp en hij lag daar gewoon in zijn eentje dood te gaan. Dat maakte diepe indruk op mij en ik vroeg me verbijsterd af: Hoe kan dat?”.

Theo zal na het optreden in Utrecht stoppen met deze actie, maar denkt er over om het komende winter opnieuw iets te gaan doen. Theo: “Wellicht in een andere vorm. Daar moet ik nog over nadenken. Ik wil in ieder geval blijvend aandacht blijven schenken aan deze groep mensen”.

Deel via social media: