Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-04-22 07:00:00 • 10 min lezen

Trijntje Oosterhuis tekent bij Warner Music

 Warner Music kondigt met trots het nieuwe studioalbum van Trijntje Oosterhuis aan. Het album met de titel Walk Along verschijnt op 15 mei.

Iedereen kent natuurlijk al de hitsingle Walk Along waarmee de zangeres op dinsdag 19 mei acte de présence zal geven tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Wenen. De single is geproduceerd door Tobias Karlsson en staat uiteraard op het gelijknamige album. Daarnaast bevat Walk Along nog tien andere nieuwe tracks die door Anouk werden geschreven en geproduceerd. Het is de tweede keer dat deze twee Nederlandse supersterren samen de studio indoken. In 2012 leidde deze samenwerking tot het succesvolle Trijntje-album Wrecks We Adore . Anouk en Trijntje werkten dit keer weer samen met de Zweedse topproducers Tore Johansson en Martin Gjerstad, die mede verantwoordelijk zijn voor het laatste album van Trijntje en de laatste twee albums van Anouk. Ook hebben deze producers meegewerkt aan de internationale successen van onder andere The Cardigans, Tom Jones, Franz Ferdinand en Sophie Ellis Bextor.

Het album Walk Along laat de veelzijdigheid van Trijntje als zangeres zien. Trijntje: "Het album is een frisse pop/soulplaat. Het inspireert me om weer iets anders van mezelf te laten zien." Trijntje ziet Anouk als een echte soulmate: "Anouk is in staat mij te inspireren en mij andere dingen als zangeres te laten doen. Werken met haar staat heel dicht bij mij. Die connectie klopt ."   Martin Jessurun, President van Warner Music Benelux, is bijzonder gelukkig met de komst van Trijntje Oosterhuis: "Trijntje behoort al meer dan 20 jaar tot de beste zangeressen van Nederland, waarbij ze keer op keer bewijst hoe veelzijdig ze is. Ik ben dan ook erg trots dat deze vakvrouw bij Warner Music Benelux heeft getekend."

In de jaren negentig vierde Trijntje Oosterhuis (Amsterdam, 5 februari 1973) samen met haar broer Tjeerd grote successen met Total Touch . Wat volgde was een uiterst boeiende en veelzijdige solocarrière. Zo stond ze op het podium met grootheden als Queen, Lionel Richie, Marco Borsato en Herbie Hancock. Legendarisch zijn ook haar twee albums waarop ze samenwerkte met de befaamde songschrijver Burt Bacharach. Met Walk Along etaleert Trijntje weer haar talenten als pop- en soulzangeres.

Deel via social media: