Zoek...
Twee legendarische Nederlandse new-wave cultbands in Paradox

Twee legendarische Nederlandse new-wave cultbands in Paradox

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-09-28 07:00:00 • min lezen

Twee legendarische Nederlandse new-wave cultbands in Paradox

Tonefloat is een Nederlands label dat in 2017 zijn twintig jarig bestaan viert in Paradox. En dat doen zij met twee legendarische Nederlandse new-wave cultbands, die meteen hun nieuwe album presenteren in Paradox!

MEKANIK KOMMANDO, een legendarische band uit Nijmegen die in de jaren tachtig naam maakte binnen de zogenaamde Ultra beweging, geniet een ware comback! Destijds experimenteerde Mekanik Kommando met elektronica en had twee bassisten. Ze zijn nu terug, in de oorspronkelijke bezetting bestaande uit Simon van Vliet, Laszlo Panyigay en Peter van Vliet. De eerste elpee, ‘It Would Be Quiet In The Woods If Only A Few Birds Sing’ is onlangs weer op vinyl uitgekomen. De plaat wordt beschouwd als een één van de beste postpunk elpees van het Europese vasteland. “Een mijlpaal in de Nederlandse popmuziek” concludeerde het Lust For Life magazine, dat de plaat onlangs nog tot vinyl van de maand bombardeerde.

 

MECANO is sinds begin jaren tachtig de muzikale uitlaatklep van post-punk dichter en producer Dirk Polak. De band speelde destijds met tijdgenoten als Echo And The Bunnymen en Minimal Compact en is tot op de dag van vandaag hun heel eigen, inspirerende weg blijven bewandelen. Eind 2016 verscheen een nieuw en alom bejubeld studio-album waarop Polak samenwerkt met voormalig Torso-label kompaan Mick Ness.

 

MEKANIK KOMMANDO en MECANO staan op vrijdag 6 oktober in Paradox. Aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur. Entree €12.00 (Parapas) - €15.00 (standaard). Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg.

Deel via social media: