Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR ROELOF NOORDA
2016-08-12 07:00:00 • 12 min lezen

Tweede Editie "A Night in Tel Aviv" in Bimbuis

Op 9 september 2016 vindt in het Bimhuis Amsterdam voor de tweede keer 'A Night In Tel Aviv' plaats, waar de nieuwe lichting top jazzartiesten met Israëlische achtergrond wordt gepresenteerd. Na een eerste succesvolle editie in 2014 met bassist Omer Avital, pianist Omer Klein en saxofonist Eli Degibri, wordt het beroemde Bimhuis opnieuw het decor van een hete avond vol verrassingen met ditmaal een multidisciplinair kijkje naar de toekomst.

De avond trapt af met bassist Haggai Cohen-Milo's Makespeak (http://www.makespeakmethod.com/). Dit door Cohen-Milo ontwikkelde concept geeft vorm en ruimte aan improvisatie tussen verschillende kunstdisciplines die het podium delen. Verwacht een sensueel spel tussen de muzikanten en dansers. Haggai Cohen-Milo heeft de afgelopen jaren uitvoeringen gecomponeerd en geleid met onder meer de Bayerische Staatsoper en San Jose Dance Company.

De tweede artiest is de jonge pianist Nitai Hershkovits, toerde tot vorig jaar met contrabassist Avishai Cohen de wereld rond en wordt door jazz critici wereldwijd gezien als een van de grootste talentvolle pianisten uit zijn generatie. Nitai zal op A Night in Tel Aviv een bijzonder indringende solo piano concert verzorgen.

De avond sluit af met Hadar Noiberg Trio. Hadar is een fluitiste die put uit de rijke geschiedenis van de jazz die ze wonend in New York opdeed en vermengt deze met de kleurrijke diepten van Noord-Afrikaanse ritmes en halftonen. Noiberg zal voornamelijk werk laten horen van haar tweede album 'From the ground up' die eind 2015 uitkwam op Dot Time Records.

Meer info:

http://bimhuis.nl/concerten/a-night-in-tel-aviv-2

Deel via social media: