Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-12-14 07:00:00 • 11 min lezen

Tweede Editie DutchScene Presents: Rock It! Festival

AMSTELVEEN - Op 19 december aanstaande vindt de tweede editie van het Rock It! Festival, in samenwerking met online muziekplatform DutchScene, plaats. Na een succesvolle eerste editie op 17 juli 2015 keert het indoor festival terug naar poppodium P60, waar deze keer zowel nationale als internationale bands zullen optreden.

DutchScene Presents: Rock It! Festival is dé plek voor alternatieve pop-rockliefhebbers. Op het festival treden zeven bands op, verspreid over twee podia. Op het hoofdpodium, de Rock It! Stage, zullen vier elektrische sets plaatsvinden en in de tussentijd treden er drie akoestische acts op op de Unplug It! Stage. De line-up van de eerste editie bestond enkel uit Nederlandse acts (waaronder Destine en The Lost Boys Club), maar voor de tweede editie heeft de organisatie ook naar talent gezocht buiten de landsgrenzen. Niemand minder dan The Earl Grey (FR), bekend van hun hit “Church Of Noise”, zal aanstaande zaterdag op het hoofdpodium het festival te zien zijn. Het betreft hun eerste optreden in Nederland. Verder staat poppunkband Call It Off op het programma. Het Eindhovense viertal is sinds de release van hun debuutalbum Lovers & Liars niet meer weg te denken uit de Nederlandse scene. Daarnaast staat het uit Hilversum afkomstige The Overslept wederom op de line-up. Tijdens de eerste editie speelde de band een akoestische set, maar dit keer komen zij laten zien dat ze op het hoofdpodium pas echt tot hun recht komen. Met de recente release van hun tweede EP Guidelines achter de rug, belooft het niets dan een feestje te worden. De vierde act op het hoofdpodium is de jonge Gelderse band The Press & The President. Het electropoptrio mocht gebruik maken van de Hedon Beurs en heeft tevens mogen optreden op 3FM. Eerder dit jaar verscheen hun nieuwe EP The Passage of the Iron Rod Through the Head. Op de Unplug It! Stage kan men genieten van akoestische sets van het Haagse Vortex University, Bounds Of Modesty uit Amstelveen, en de nieuwe band Second Sarah, die deze avond een aantal toffe covers zullen spelen.

Kortom: de line-up van de tweede editie van DutchScene Presents: Rock It! Festival bestaat uit een aantal van de meest veelbelovende en getalenteerde bands van het moment. Dit mag de echte poprockliefhebber niet missen! Tickets kosten slechts €15,- en zijn verkrijgbaar via Paylogic, Ticketmaster of de website van P60. De deuren zullen om 16:00 openen en het programma begint om 16:30. De verwachtte eindtijd ligt rond 22:00, zodat de bezoekers op tijd terug naar huis kunnen.

Klik hier voor meer informatie. Ticketverkoop via P60.nl, alle Primera winkels en Breaxx Amstelveen Busstation.

Deel via social media: