Zoek...
Unieke historische beelden in nieuwe video clip van Deleyaman

Unieke historische beelden in nieuwe video clip van Deleyaman

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-01-13 07:00:00 • 1 min lezen

Folk / Rock

Unieke historische beelden in nieuwe video clip van Deleyaman

‘L'amoureuse’ is de nieuwe clip van Deleyaman met unieke historische beelden uit 1927. Deleyaman zangeres Beatrice is een groot fan van home video’s en vond de beelden die in de clip gebruikt zijn in de archieven van het Tennessee Archive of Moving Image and Sound. Ze viel als een blok voor het meisje dat in de clip te zien is.

Beatrice was diep ontroerd door haar spontaniteit, jeugdigheid, elegantie en onschuld. Ze vertelt: “De beelden hebben veel raakvlakken met onze muziek: de liefde voor het leven, de universele menselijke emoties die we allemaal delen en gevoelens van vergankelijkheid en melancholie.”

Deleyaman heeft toestemming gekregen van het Tennessee Archive of Moving Image and Sound omdat het instituut de muziek van de band goed bij de beelden vond passen. De beelden dateren uit 1927 en zijn gefilmd in Zschornewitz, Saksen-Anhalt in Duitsland met op de achtergrond Kraftwerk Zschornewitz uit 1915; ooit 's werelds grootste bruinkool gestookte elektriciteitscentrale. De beelden komen uit de privé collectie van Walter Barth. Zijn zoon schonk de films een aantal jaar gelden aan het Tennessee Archive.

Deleyaman bestaat uit zanger en multi-instrumentalist Aret Madilian en zangeres Beatrice Valantin. ‘The lover, The stars & The citadel’ is hun zevende studio album. Het album bevat elf nummers en een bijzondere gastrol van Brendan Perry (Dead Can Dance). Hij speelt de Griekse bouzouki op ‘Escape’ en heeft de percussie van ‘Autumn Sun’ voor zijn rekening genomen.

Platomania noemt ‘The Lover, The Stars & The Citadel’ “Een heerlijk album om bij weg te dromen. Een album van een verstilde schoonheid.” Beluister ‘The Lover, The Stars & The Citadel’ via Bandcamp.

Folk / Rock

Deel via social media: