Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2017-01-11 07:00:00 • 7 min lezen

Urban dansvoorstellingen in Paradiso

Summer Dance Forever, het internationale urban dansfestival dat elke zomer op vershillende podia in Amsterdam plaats vindt, biedt op vrijdag 3 februari alvast een voorproefje van hetgeen deze zomer in de hoofdstad verwacht mag worden; drie hiphop dansvoorstellingen die laten zien hoe deze kunstvorm zich als podiumkunst manifesteert. Op de planken staan Boots, ClubIN' Club'OUT en Fighting Spirit; 1 avond, 3 voorstellingen die getuigen van grote diversiteit. Hiphop Theater Forever vormt de opening van wat de wintereditie van Summer Dance Forever te boek staat en waarvan de twee internationale battles House Dance Forever en de Nederlandse voorronde van Juste Debout de apotheose vormen.

Boots (Nederlandse Premiere)

In Boots brengt choreograaf Philippe Almeida, alias Physs, de Gumboot cultuur uit de mijnen van Zuid Afrika samen met westerse hiphop. Beiden komen voort uit een bewegingen die gemarkeerd worden door strijd en de hang naar bevrijding. Gumboot is het gecodeerde antwoord van mijnwerkers op het verbod op communicatie in donkere en in de regel ondergelopen mijnen. Praten met rubberen laarzen, beter bekend als gumboots, waarmee en passant ook het verbod op drummen omzeild werd. Met Boots presenteert Summer Dance Forever een vervolg op die andere protestdans uit Zuid Afrika, Toyi Toyi, waarmee het festival in Augustus 2016 opende.

 

ClubIN' Club'OUT

Eric Braflan keert met ClubbIN Club’OUT na de goed ontvangen wereldpremière tijdens Summer Dance Forever afgelopen zomer,  voor de tweede maal terug naar Amsterdam. Een voorstelling waarin een fusie van House, Voguing, Hiphop en Waacking de verschillende club-scenes verkent.

Fighting Spirit (Nederlandse premiere)

In Fighting Spirit van Babson Ousmane Sy stijgen acht danseressen boven zichzelf uit door popping, locking, hype, top rock, new style, waacking, dancehall en verschillende traditionele Afrikaanse dansstijlen te integreren in een voorstelling waarin House de basis vormt en uitdrukking gegeven wordt aan wie en wat zij zijn, de belichaming van een krachtige vrouwelijke karakters.

Summer Dance Forever

Summer Dance Forever is een internationaal urban-dance festival dat in vier jaar tijd tot een van de meest prestigieuze en daarmee een van de belangrijkste urban dans evenementen ter wereld is gaan behoren. Gepositioneerd als stadsfestival dat elk jaar in augustus op verschillende podia in Amsterdam plaatsvindt, trekt Summer Dance Forever de beste urban dansers uit de gehele wereld aan voor een week voor dansvoorstellingen, dansbattles, masterclasses en dansworkshops.

Summer Dance Forever presenteert urban dans in zijn volle breedte. Een paraplubegrip voor allerlei dansstijlen die op straat, in clubs en tijdens block parties zijn ontstaan. Denk daarbij aan hiphop, house dance, vogue, ragga jam en jazz. Het is een dansvorm uit de openbare ruimte die zich, in tegenstelling tot dans die in de studio is uitgedacht, onderscheidt door een sterke hang naar improvisatie en interactie met andere dansers en publiek. De zevende editie van Summer Dance Forever vindt plaats van 15 tot en met 23 augustus 2017 in onder andere het De La Mar Theater, Theaterschool, Melkweg, Paradiso, Stadsschouwburg en Vondelparktheater.

 

Data:

Vrijdag 3 februari 2017

Theatre Forever

Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam

Open 19:30

Aanvang 20.00

Entree: 15,-

 

Zaterdag 4 Februari 2017

House Dance Forever

Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam

Aanvang 17.00 uur (registratie dansers tussen 15.00-16.00 uur)

Entree: 15,-

Combi-ticket HDF & JD: 25,-

 

Zondag 5 februari 2017

Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam

Juste Debout

Aanvang 14.00 uur (registratie dansers tussen 12.00-13.00 uur)

Entree: 15,-

Combi-ticket JD & HDF: 25,-

 

Maandag 6 en dinsdag 7 februari 2017

Workshops

De Theaterschool, Jodenbreestraat 3, Amsterdam

Aanvang 17:00 uur. Laatste workshops 22.00 uur.

Entree: 18,50 in de voorverkoop, 20,- aan de deur.

 

De voorverkoop is begonnen.

Meer informatie: www.summerdanceforever.com

 

 

 

Deel via social media: