Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-08 07:00:00 • 9 min lezen

Utrechts Le Guess Who? genomineerd als ‘Best Indoor Festival’ door European Festival Awards

Le Guess Who? Festival in Utrecht heeft een nominatie ontvangen als ‘Best Indoor Festival’ door de European Festival Awards.

Le Guess Who? is een vierdaags festival dat ieder jaar in november plaatsvindt in de binnenstad van Utrecht. Het festival kent een secuur gecureerde line-up waarin hedendaags, opkomend talent met een drang naar vernieuwing en legendarische, unieke acts elkaar ontmoeten. Dat alles in een ongedwongen sfeer die de stad verlicht. Tijdens Le Guess Who? 2014 zullen onder andere Bonnie "Prince" Billy, Autechre, Dr. John & The Nite Trippers, Einstürzende Neubauten, Selda feat. Boom Pam, Swans, St. Vincent, Wire en meer optreden.  Voor zowel internationale bezoekers als bewoners van de stad biedt Le Guess Who? de mogelijkheid om dit overweldigende muzikale aanbod op de meest gemoedelijke manier te ervaren; namelijk in zo’n vijftien locaties met verschillende grootte, functies en sfeer. Van kerken en galerieën tot popzalen. Le Guess Who? 2014 vindt plaats van 20 tot en met 23 november.   De mogelijkheid voor het publiek om een stem uit te brengen voor de European Festival Awards is geopend via eu.festivalawards.com/vote. Deze mogelijkheid loopt tot 19:00 op maandag 17 oktober. Winnaars worden voor 75% verkozen door publieksstemmen en voor 25% door een jury uit de festivalindustrie. Mensen die hun stem uitbrengen kunnen meedingen naar de 'Dream Summer' prijs, en zo kans maken op 2 VIP tickets voor elk festival dat een award wint. Overige genomineerden in de categorie Best Indoor Festival zijn onder andere Eurosonic Noorderslag, Incubate en Reeperbahn.   De European Festival Awards zijn een samenwerking tussen Festival Awards Ltd, Yourope en Eurosonic Noorderslag. In de eigen woorden van de organisatie: "De Festival Awards zijn een mogelijkheid om het harde werken, de visie en creativiteit van de festivalindustrie te erkennen, door middel van de stemmen die fans uitbrengen en een panel samengesteld uit experts uit de industrie.”   De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Festival Awards ceremonie op de openingsavond van Eurosonic Noorderslag, woensdag 14 januari in Groningen. 

 

Algemene infoLe Guess Who? 2014 vindt plaats van 20 tot en met 23 november op verschillende locaties in de binnenstad van Utrecht. Op 22 en 23 november vindt tevens de Mega Platen en CD Beurs plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs staat internationaal bekend vanwege het overweldigende aanbod vinyl, cd’s en pop memorabilia.  Tickets voor Le Guess Who? zijn verkrijgbaar via www.leguesswho.nl. Vierdaagse passe-partouts zijn beschikbaar voor €100. Dagkaarten voor donderdag en zondag zijn verkrijgbaar voor €30; kaarten voor vrijdag en zaterdag zijn €35.  Eerder aangekondigde acts voor Le Guess Who? zijn onder meer Bonnie "Prince" Billy, Autechre, Dr. John & The Nite Trippers, Swans, Einstürzende Neubauten, Wire, Selda feat. Boom Pam, William Basinski, St. Vincent, Loop, Silver Apples, Ben Frost, Tim Hecker, Cloud Nothings, Perfume Genius, Savages/Bo Ningen ‘Words To The Blind’, Stephen O’Malley, tUnE-yArDs, Dorian Concept Trio, Owen Pallett, Mac DeMarco, Sharon Van Etten, Hauschka, Rodion G.A., Ought, Daniel Norgren, Iceage, Wreckless Eric, Amen Dunes, Trans Am en A Winged Victory For The Sullen.

Deel via social media: