Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-01-19 07:00:00 • 10 min lezen

Utrechts Le Guess Who? verkozen tot Beste Festival van Nederland

Organisator Bob van Heur neemt titel Beste Programmeur in ontvangst

Het avontuurlijke Le Guess Who? is een vierdaags stadsfestival vol eigenzinnige, dwarse en urgente muziek. Het vindt plaats in november op diverse plekken in de binnenstad; van muziekpodia tot horeca, van cultureel erfgoed tot kunstgalerij. Diepgeworteld in de stad Utrecht, in ongedwongen sfeer.

 

Het meest internationale festival van Utrecht werd afgelopen jaar door buitenlandse media geroemd om de unieke visie. Voor de achtste editie nam Le Guess Who? dit weekend twee prijzen in ontvangst: Beste Festival van Nederland en Beste Programmeur. De IJzeren Podiumdieren werden zaterdag 17 januari uitgereikt in de Stadsschouwburg Groningen, als onderdeel van Eurosonic Noorderslag. Le Guess Who? won in 2012 al eerder de prijs voor Beste Festival.

 

De titel Beste Programmeur was er voor medeorganisator Bob van Heur. “Le Guess Who? was in 2014 het meest spraakmakende festival met een zeer spannend programma. Van Heur heeft zich een waar visionair getoond in het mede samenstellen van het programma”, aldus de jury van de IJzeren Podiumdieren. “De programmering en positionering van Le Guess Who? wordt ieder jaar sterker.”

 

Organisator Johan Gijsen: “Twee jaar geleden werden we geroemd om het innovatieve gebruik van de stad als podium. Deze koers zijn we blijven varen. Met de mogelijkheden van TivoliVredenburg hebben we dit jaar, vooral internationaal, een enorme stap kunnen maken. Deze waardering van collega-festivals en -podia is een groot compliment.”

 

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). De leden van de VNPF, aangesloten collega-festivals en podia selecteerden de genomineerden en kozen de uiteindelijke winnaars voor de IJzeren Podiumdieren. Andere genomineerden in de categorie Beste Festival waren Pinkpop, Best Kept Secret, Eurosonic Noorderslag en Down The Rabbit Hole.

 

Le Guess Who? Festival 2014 trok zo’n 15.000 bezoekers, waarvan 22% uit het buitenland. In 2015 vindt het festival plaats van 19 tot en met 22 november.

Deel via social media: