Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-09-11 07:00:00 • 10 min lezen

Utrechtse alternative rockers Counter Jib kondigen debuutalbum aan

De Utrechtse rockformatie Counter Jib brengt op 6 oktober hun debuutalbum ‘Mirk & Marvel’ uit.

Deze kersverse plaat, die door crowdfunding is gefinancierd, herbergt een fraaie verzameling goudeerlijke, energieke en aanstekelijke songs. De luisteraar wordt herinnerd aan die typische nineties sound. Bands als Nirvana, Pearl Jam, Queens Of The Stone Age en Foo Fighters zijn van doorslaggevende invloed gebleken op de muzikale keuzes van deze bijzondere band.

 

In maart 2013 werd Counter Jib opgericht. Dat het nooit tot een eerdere samenwerking heeft geleid, is opmerkelijk. Want ooit woonde het drietal namelijk in hetzelfde huis. Toch heeft dat zo z’n redenen gehad. Zanger/gitarist Florian Wolff werd solo bekroond tot 3FM Serious Talent en speelde onder meer op Lowlands, Indian Summer en Eurosonic. Drummer Rolof Groothoff drumde bij Beste Singer-Songwriter finaliste Mevrouw Tamara. En gitarist Wouter de Graaf toerde met het akoestische trio White Days langs de vele huiskamers die Nederland rijk is.

 

Toch kwam het uiteindelijk tot een gezamenlijke jamsessie. Gewoon voor de leuk. Dat dit aanvankelijk eenmalig samenzijn zou leiden tot wat nu Counter Jib is geworden, konden de drie heren toen niet bedenken. Maar onvermoede oerkrachten kwamen naar boven en het vuur in hen laaide op. Potige liedjes stijf van de adrenaline en testosteron zijn het resultaat. Ongepolijst. Recht voor zijn raap. Hard maar toegankelijk.

 

‘Mirk & Marvel wordt op 18 september officieel gepresenteerd in Ekko, Utrecht. Vooruitlopend op de release, is de single Golden Sofa verschenen. De video is hier te bekijken.

 

Meer informatie over Counter Jib is te vinden op www.counterjib.com

Deel via social media: