Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-11-01 07:00:00 • 7 min lezen

Vers (jazz)talent in BIRD tijdens de BIRDsessions

Rotterdam – Rotterdam – Wat is een jazzclub zonder zijn eigen sessie? Zonder een muzikale speeltuin waar je wereldberoemde muzikanten, lokaal talent en alles daartussenin aantreft, zowel op als voor het podium? Precies. Enter BIRDsessions, BIRDs wekelijkse jazz-hangout.

Wo. 9 nov.: Native Speaker

Native Speaker brengt een excentrieke sound die je opvattingen over sax-bas-drums-formaties helemaal overhoop gooit. Aan keurig gedefinieerde genres doen ze niet, scheidslijnen tussen voorbereiding en improvisaties zijn er om voortdurend doorkruist te worden. Native Speakers deconstructed melodieën kun je beluisteren op de debuut-ep Native Speaker, die afgelopen jaar verscheen (of tijdens deze BIRDsessions natuurlijk…). Line-up: Natalio Sued (tenorsaxofoon), Clemens van der Feen (bas) en Tristan Renfrow (drums).

Wo. 16 nov.: Rayn Bechoe

Rayn Bechoe releasete afgelopen jaar Back II Business, een plaat waarop de soulvolle ballads (Rayns specialty!) iets naar de achtergrond zijn verschoven om plaats te maken voor meer groovende dancetracks. Want Rayn wil jullie ook weleens zien dansen! Vanavond in BIRD bijvoorbeeld.

Wo. 23 nov.: Liselot van Oosterom

Geïnspireerd door jazz, soul, blues, het leven en de liefde maakt Liselot van Oosterom oprechte muziek. Haar stem is diep, donker en warm en beïnvloed door het stemgeluid van zangeressen als Erykah Badu en Lizz Wright. Momenteel is ze druk bezig met haar debuutalbum, dat eind dit jaar zal verschijnen.

Wo. 30 nov.: Tom Beek, Martijn van Iterson & Udo Pannekeet play Wayne Shorter

Voor deze avond heeft host Niek de Bruijn drie giganten uit de Nederlandse muziekscene uitgenodigd. Los van elkaar hebben deze musici hun sporen ruimschoots verdiend in het internationale muzieklandschap en vanavond zijn ze samen op het podium te bewonderen mét muziek van Wayne Shorter. Line-up: Tom Beek (tenorsaxofoon), Martijn van Iterson (gitaar), Udo Pannekeet (bas) en Niek de Bruijn (drums).

 

Wanneer: (bijna) iedere woensdag

Aanvang: 22.00 uur

Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam

Toegang: gratis

Meer info: www.bird-rotterdam.nl

Deel via social media: