Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-11-04 07:00:00 • 9 min lezen

Vinyl-only tourvan DJ Shadow en Cut Chemist op 19 februari in de Melkweg

Renegades of Rhythm tour ter ere van Hiphop pionier Afrika Bambaataa 

 

Turntable grootheden DJ Shadow en Cut Chemist komen naar Amsterdam voor hun nostalgische Renegades of Rhythm tour. De tour staat geheel in het teken van de onmiskenbare invloed die Afrika Bambaataa had op het ontstaan van hiphop. Ter ere hiervan zullen zij tijdens deze tour alleen platen draaien uit zijn collectie. De voorverkoop is gestart via de website van Melkweg en Ticketmaster.

 

Onder de naam 'Renegades of Rhythm' komen DJ Shadow en Cut Chemist naar Amsterdam op 19 februari 2015. De tour is eerder dit jaar gestart in de VS en Canada en wordt uitgebreid naar Europa wegens groot succes. De tour is geheel opgedragen aan Afrika Bambaataa en zijn invloed op het genre hiphop. Dit betekent dat de DJ's zich geheel toeleggen op het draaien van platen van deze "Master of Records". Het aantal platen uit zijn invloedrijke collectie wordt geschat op maar liefst 40.000. Deze unieke show zal een bijzonder programma hebben met meerdere draaitafels en moderne visuals. 

 

Over DJ Shadow 

Josh Davis, beter bekend als DJ Shadow, wordt gezien als een van de meest invloedrijke en innovatieve artiesten van de laatste 20 jaar. Wereldwijd staat hij bekend als de grondlegger van experimentele hiphop onder het label 'Mo’ Wax'. Zijn debuutalbum 'Endtroducing' werd door Time Magazine gezien als een van de 100 beste albums sinds 1954. Zijn visueel aantrekkelijke live optredens staan zelfs genoteerd in de Beatport ‘Top 10 DJ shows of all time’. Recentelijk bracht bij een verzameling van zijn beste platen uit onder de naam 'Reconstructed: The Best of DJ Shadow'. 

 

Over Cut Chemist 

Cut Chemist richtte de succesvolle hiphopgroup 'Jurassic 5' op en maakte deel uit van de Latin funk band 'Ozomatli'. Met DJ Shadow bracht hij baanbrekende mix series uit met releases zoals 'Brainfeeze' en 'Product Placement'. In 2004 verliet hij Jurassic 5 en kwam hij met een solo album, uitgebracht door Warner Bros: 'The Audiences Listening'. Hierop kwam zijn talent als rap producer en instrumentalist goed naar voren. De single 'Whats the Altitude' werd zelfs een van de best bekeken video’s op YouTube in 2006. 

 

DJ Shadow & Cut Chemist: Renegades of Rhythm 

"Play Afrika Bambaataa" 

Donderdag 19 februari 

Melkweg Amsterdam 

20:00 uur 

€ 20 + lidmaatschap 

Tickets: www.ticketmaster.nl/event/138961

Deel via social media: