Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-05-17 07:00:00 • 10 min lezen

VIRTUOOS ENTERTAINMENT in ATTRAPE-MOI!

REPRISE

Op het Festival Circo Circolo 2014, maakte een groep jonge circustalenten haar debuut in Nederland. Flip FabriQue presenteerde de voorstelling ‘Attrape-Moi!’ (Vang mij op!).

Flip FabriQue komt uit Quebec en is ontstaan uit een vriendengroep die voor zichzelf is begonnen, na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in beroemde gezelschappen als Cirque du Soleil en Cirque Éloize. Deze vertegenwoordigers van de Nouveau Cirque (het nieuwe circus) werden opgeleid aan de Quebec City Circus School.

Flip FabriQue bestaat uit jongleur Jade Dussault, acrobaat Bruno Gagnon, jongleur Francis Julien, acrobaat Hugo Ouellet Côté, jongleur Jérémie Arsenault en acrobaat Christophe Hamel.

En wie had gedacht dat je met een slaapzak ondersteboven over je heen kunt flikflakken? ‘Attrape-Moi’ is een mix van live-muziek, humor, hoelahoep en hilarische, adembenemende acts. Vijf mannen en een vrouw ontmoeten elkaar in vakantiesferen, inclusief klapstoeltjes, slaapzakken en een stortbui. Een muurtje in het decor is niet zomaar een muurtje, maar begin- en eindpunt van opwindende trampowall-sprongen, die zo nu en dan worden gecombineerd met banquine.

Flip FabriQue betrekt ook klassieke circusattributen en -technieken in de voorstelling, zoals ballen, diabolo’s, de Russische balk, jongleren, een geweldige strapatenact en een staaltje hoelahoepen met een duizelingwekkende vaart. Alles krijgt een hedendaagse twist en wordt afgewisseld met zang en dans.

SPEELDATA en TICKETS

17 mei Oude Luxor Theater Rotterdam

19 mei Theater De Vest Alkmaar

20 mei De Harmonie Leeuwarden

21 mei Agnietenhof Tiel

27 mei Parktheater Eindhoven

Deel via social media: