Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2016-12-05 07:00:00 • 5 min lezen

Waylon blijft verrassen

Exact een week geleden stond Waylon twee keer in een uitverkocht Ahoy “Waylon live in concert” met Veronica Top 1000 allertijden” - en kwam een dag later onaangekondigd zijn nieuwe album Seeds uit. Wegens het enorme succes van deze concerten is er besloten hieraan een vervolg te geven op 1 en 2 december 2017. Gezien de enthousiaste reacties, op onder andere de Facebook pagina van Waylon Music, belooft het ook volgend jaar weer één groot muzikaal feest te worden in Rotterdam.

 

Ahoy-directeur Peter van der Veer zegt: "Waylon is wellicht de enige artiest in Nederland die de Radio Veronica Top 1000 Allertijden geloofwaardig vorm en inhoud kan geven. Hij is een alleskunner; van rock tot jazz, van disco tot soul. De concerten in Ahoy laten zijn veelzijdigheid zien.”

 

Op het album Seeds staan acht nieuw geschreven nummers in even zoveel verschillende genres, waarvan Waylon er in de afgelopen maanden al een aantal ten gehore bracht in RTL Late Night. Daar bouwde hij met verschillende muziekgenres aan zijn eigen muzikale stamboom van de popmuziek. Op 15 december zal Waylon als afsluiting van deze stamboom het reggaenummer Seeds spelen in het programma. Het album Seeds heeft op #1 gestaan in iTunes en kwam op #7 binnen in de Album Top 100. De disco-track van het album, Our Song, is deze week Topsong bij Radio 2. De komende dagen zal Waylon bij diverse radiostations te gast zijn om over zijn nieuwe album te praten en op te treden.

In 2017 staat meer op Waylon’s agenda, zo gaat hij volgend jaar touren en zal daarbij - op eigen verzoek - de kleinere zalen van Nederland aandoen met band. De titel van de tour: This Is Our Night. Samen met zijn fantastische band zal Waylon repertoire spelen van zijn vier laatste studio albums, wat garant staat voor intimiteit, liefde voor de muziek en veel dansen.

Waylon zegt: “ Iedere keer als ik in Nashville ben geniet ik van het feit dat er muziek is op iedere hoek van de straat tot aan elke venue op Broadway, inclusief The Grand Ole Opry. Dan denk ik: waarom kan dat nou niet in Nederland? Ik heb gekozen voor zalen van 250 man tot 1800 man. Juist in de zalen waar iedereen van denkt, daar komt Waylon nooit, daar wil ik staan. Het is een grote tour maar als het podium de enige plek is waar je intens gelukkig bent, blijft ieder optreden een groot kado waar je iedere muziekliefhebber wil bereiken.”

Tevens kan Waylon niet wachten om als coach verder aan de slag te gaan in de liveshows van The Voice Of Holland die vanaf 13 januari 2017 weer van start gaan.

 

Deel via social media: