Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-10-28 07:00:00 • 11 min lezen

West Coast rapper Nipsey Hussle op 20 januari terug in de Melkweg

Eén van de grotere talenten van de nieuwe West Coast-hiphopgeneratie presenteert debuutalbum 'Victory Lap'

Op dinsdag 20 januari staat rapper NipseyHussle, één van de grotere talenten van de nieuwe West Coast-hiphopgeneratie, op de planken van de Melkweg in Amsterdam. De kaartverkoop start op donderdag 23 oktober om 10.00 uur via de website van de Melkweg en Ticketmaster Nederland.

Nipsey Hussle, geboren en getogen in het roerige South Central in L.A., heeft zich in korte tijd weten te ontwikkelen van tot één van de betere West Coast-rappers van het moment. Met de hoorbare invloeden en het aanwezige respect voor grootheden als Ice Cube, Ice T en N.W.A., gaat Nipsey Hussle terug naar de roots van de hiphop. Terug naar de raps van de straat met vlijmscherpe, sociaal-maatschappelijk geladen teksten die hiphop ooit groot hebben gemaakt.

Het respect van Nipsey Hussle voor old school hiphop wordt gewaardeerd door zijn collega-rappers, gezien de samenwerkingen met onder andere Snoop Dogg, Rick Ross, Tyga, Drake en Game. Het overweldigende succes van de mixtapes‘The Marathon’, ‘The Marathon Continuesen ‘TMC:X-Tra Laps’werd in het najaar 2013 opgevolgd door de mixtape ‘Crenshaw’, dat volstaat met hits als ‘Checc Me Out’ featuring Dom Kennedy &CobbySupreme, ‘U See Us’ en ‘Between Us’, een productie van hitproducer THC waarbij Nipsey wordt bijgestaan door K. Camp.‘Crenshaw’ en allevoorgaande mixtapes zijn slechts een voorproefje op het debuutalbum ‘Victory Lap’ dat dit jaar moet gaan verschijnen. Net als alle andere producties van Nipsey Hussle zal ook ‘Victory Lap’ boordevol vette beats, scherpe teksten en een fantastischeoldschool flow staan en is daarmee een regelrechte trip down the West Coast memory lane.

NIPSEY HUSSLE  Dinsdag 20 januari 2015 Melkweg | Amsterdam  Entree: € 18,- (excl. lidmaatschap + servicekosten) De kaartverkoop start op donderdag 23 oktober om 10.00 uur viawww.melkweg.nl, Ticketmaster Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over NipseyHussle op www.ihussle.com of opFacebook

Deel via social media: