Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-12-10 07:00:00 • 6 min lezen

Where The Wild Things Are: dEUS, Allah-Las en Curtis Harding maken programma bungalowfestival compleet

Het programma van Where The Wild Things Are 2015 is met de laatste muzikale toevoegingen rond; dEUS, Allah-Las, Curtis Harding, Magnus, Full Crate x Mar, All We Are, Meatbodies, Jameszoo, St. Paul en Venz & Saux zijn bevestigd voor het festival op bungalowpark De Eemhof. Naast de muziekprogrammering zijn ook IndieBingo en Yoga met Maxim Hartman en Tim den Besten toegevoegd aan de affiche. 

 

De muzikale line-up van Neerlands enige bandjesfestival in een bungalowpark is compleet. De Belgische groep dEUS, die dit jaar met de bloemlezing Selected Songs 1994-2014 kwam is toegevoegd aan het programma; hits uit twintig jaar dEUS. Zanger Tom Barman gaat het druk krijgen, want hetzelfde weekend doet hij ook een show met Magnus, de electronicagroep die hij samen met CJ Bolland vormt. Als klap op de vuurpijl wordt tijdens WTWTA ook nog de film 'Any Way the Wind Blows', waarin Barman speelt, vertoond. 

 

Ook toegevoegd zijn de Amerikaanse 60's psychrockers van Allah-Las, Curtis Harding (bekend van Megahit 'Keep On Shining'), All We Are, Meatbodies, dj St. Paul en een volledige 22Tracks-avond met dj-sets van Full Crate x Mar, Jameszoo en Venz & Saux. 

 

IndieBingo 

Where the Wild Things are is meer dan een muziekfestival in een bungalowpark. Het festival verwelkomt dit jaar de IndieBingo. Geen saaie cijfers, maar de beste indienummers aller tijden op je bingokaart. Met indieplaatjes van DJ Bella Hay en livemuziek van De Biet. Deze vier jongens uit Amsterdam-Oost zijn bekend uit andere bands als Moss, Lola Kite en Jacco Gardner, maar bundelen als De Biet hun krachten om overtuigende 60’s covers te spelen. 

 

Yoga en Rockabilly 

Omdat na een zware avond 's ochtends opstarten nogal een opgave kan zijn, geven Maxim Hartman en Tim den Besten op zaterdagmorgen aan de rand van het Tropisch Zwemparadijs een cursus aquajogging gecombineerd met experimentele Yoga. Van deze workout word je stijver in plaats van leniger. Verwacht onder ander andere Ei-Gazen, de Cameltoe en de Zongedroogde tomaat.  

 

Where the Wild Things Are weekender is Nederlands enige festival met drie dagen en nachten lang alternatieve muziek in een bungalowpark. Maar er is natuurlijk veel meer dan alleen muziek: films gepresenteerd door Melkweg Cinema, bowlen, een muzikale speurtocht door het park (Lucy’s Wijsje), colleges door The School of Life, een officieel Rummikub toernooi, pubquiz, literatuur op onverwachte locaties, een tropisch zwembad en feestjes van onder andere 22Tracks, PIP, Disco Dolly, Radio Noet Noet, Subbacultcha en de Rockabilly Bungalow, met live muziek van Lil' Sal & The Wildtones, dj's en zelfs een kapper! 

 

 

De volledige line-up van Where the Wild Things Are: 

 

Fink (UK) 

Jungle (UK) 

dEUS (BE) 

Allah-Las (US) 

Death from Above 1979 (US) 

Oscar and the Wolf (BE) 

Panda Bear (US) 

Skip&Die (NL) 

Curtis Harding (US) 

Mister & Mississippi (NL) 

Jacco Gardner (NL) 

Dekmantel Soundsystem (NL) 

Tourist (UK) 

Maribou State (UK) 

Saint Motel (US) 

Akwasi (NL) 

Benjamin Booker (US) 

POND (AU)  

Jameszoo (NL) 

Bombay Show Pig (NL) 

Vaudou Game (TG/FR) 

Sekouia (DK) 

Afterpartees (NL) 

Meatbodies (US) 

EX HEX (US) 

Lola Colt (UK) 

Palace (UK) 

PAUW (NL) 

All We Are (UK) 

The Black Tambourines (UK) 

Nouveau Vélo (NL) 

Gallowstreet (NL) 

Krill (US) 

The Black Cult (NL) 

Froth (US) 

Full Crate x Mar (NL) 

Disco Dolly Soundsystem (NL) 

Radio Noet Noet (NL) 

St. Paul (NL) 

Venz & Saux (NL)

 

WHERE THE WILD THINGS ARE WEEKENDER 

Vrijdag 6 t/m zondag 8 maart 2015 - Center Parcs de Eemhof, Zeewolde 

 

Voor dit festival koop je geen losse kaarten, maar boek je een bungalow inclusief toegang tot het festival. Prijzen variëren van €179,- en €219,- per persoon, afhankelijk van het type bungalow.

 

Deel via social media: