Zoek...
Winter Brothers brengen muzikaal eerbetoon aan overleden vader

Winter Brothers brengen muzikaal eerbetoon aan overleden vader

V2 Records

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2020-06-03 07:00:00 • 2 min lezen

Pop

Winter Brothers brengen muzikaal eerbetoon aan overleden vader

De broers Jochem en Hinne Winterwerp verloren op 3 juni 2012 onverwachts hun vader. Vandaag brengen ze onder de naam Winter Brothers het persoonlijke nummer 'First Days of June™ uit als eerbetoon.

Acht jaar na het overlijden van hun vader brengen Jochem en Hinne, bandleden van het voormalige Only Seven Left, vandaag het nummer met videoclip uit. De broers hopen hiermee andere mensen steun te bieden. Al snel na het overlijden schreef Jochem de eerste zinnen van 'First Days of June', maar hij maakte het nummer vorig jaar pas af.

Jochem vertelt: “Direct na het overlijden van onze vader begon ik met het opschrijven van mijn gevoelens. De woorden leken echter nooit de lading te dekken van het verdriet en gemis. De afgelopen acht jaar bleef ik maar flarden tekst bijschrijven en vorig jaar besefte ik dat ik inmiddels het hele verwerkingsproces had opgeschreven. Over hoe lastig de dagen rondom de sterfdag ieder jaar weer zijn en over hoe mijn moeder, mijn broertje en ik er ieder op onze eigen manier mee zijn omgegaan.

‘First Days of June' werd samen met bevriende muzikanten gearrangeerd en opgenomen en verschijnt vandaag via V2 Records. De video werd deels opgenomen in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Hinne: “De video vult het nummer voor mij perfect aan. Daar draagt het lege Concertgebouw als decor goed aan bij. We hopen dat de video en het nummer ook voor andere mensen steun of troost biedt. Dat is de reden dat we hebben besloten om het nummer uit te brengen.”

Jochem en Hinne schenken hun volledige opbrengst aan de Hersenstichting.

Pop

Deel via social media: