Zoek...
WOLKEN hertaalt Leonard Cohen op nieuwe single

WOLKEN hertaalt Leonard Cohen op nieuwe single

Label : Butler Records

Youtube video
PERSBERICHTEN
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-11-13 07:00:00 • 3 min lezen

Pop

WOLKEN hertaalt Leonard Cohen op nieuwe single

Onlangs heeft het Nederlandse duo WOLKEN hun nieuwe single 'Zo Zeg Je Geen Gedag' uitgebracht. Het nummer is een bewerking én hertaling van 'Hey, That's No Way To Say Goodbye' van Leonard Cohen. De single gaat gepaard met de release van een bundeling van Rita Zipora's beste songteksten.

WOLKEN is de Nederlandstalige liedjes-baby van electro-songwriter Rita Zipora en dichter en muzikant Robin Block. Zij “verwolkten” het nummer 'Hey, That’s No Way To Say Goodbye' van Leonard Cohen en schreven een melancholische en liefdevolle Nederlandstalige tekst; beeldend beschrijvend over twee geliefden die afscheid nemen, en daarmee elkaar de vrijheid geven. "Hoe je even liefde vangt, maar hou er niet te veel aan vast"

Daarnaast verschijnt op 15 november een boek met Rita Zipora's beste liedteksten. Deze bundel wordt uitgebracht door uitgeverij Nieuw Amsterdam in de reeks ‘Taalkunstenaars’. In deze boekenreeks bundelen bekende Nederlandstalige artiesten hun mooiste, gevoeligste en meest bijzondere teksten. Rita Zipora mocht in dit rijtje niet ontbreken. Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek kreeg ze ook toestemming van de erfgenamen van Leonard Cohen voor de hertaling van 'Hey, That’s No Way To Say Goodbye', die uiteraard ook in de bundel terug te vinden is.

LIVE
10 dec - Antwerpen, Arenbergschouwburg

WOLKEN
Rita & Robin vonden elkaar in hun gedeelde liefde voor Nederlandstalige teksten. Dit resuIteerde in een eerder dit jaar uitgebrachte EP waar de zomerse warmte van afstraalt: een akoestische gitaar, een zachte synthesizer en een vrouwen- en mannenstem nemen je mee in de wereld van WOLKEN. De van de EP afkomstige singles 'Vaart', 'Misschien Dat Het Vandaag' en 'Niets Aan De Hand' zijn het afgelopen uitgegroeid tot heuse radiohits in België waar ze wekenlang in de dagrotatie van Radio 1 stonden. Het duo was ook al te gast bij de VRT en bracht er een cover van 'Magdalena' van dEUS, ook vertaald naar het Nederlands. Ook in Nederland waren er lovende woorden. Frits Spits zei over single 'Polaroid' in De Taalstaat (NPO Radio 1): "Prachtig is dit, breekbaar als glas". Bij OOR was Willem Jongeneelen eveneens overtuigd: "...kruipt steeds verder onder de huid...Mooi!"

RITA ZIPORA
Rita Zipora debuteerde begin 2014 met 'Als Ik Kijk', een album met Nederlandstalige songs van internationale allure. De zangeres combineert hierop haar Nederlandse teksten met klanken en beats geïnspireerd door Björk, Lorde en Portishead. De release zet haar in één klap op de kaart. Single ‘Wasem’ wordt opgepikt door 3FM, ze is te gast bij DWDD en maakt indruk met haar optreden op Noorderslag, waar NRC Handelsblad haar muziek omschrijft als “Danspoëzie”. Haar tweede album, 'Stroom' getiteld, verscheen in 2016, en hiermee tourde ze met haar band langs de Nederlandse poppodia. Ook was ze wederom te gast bij DWDD en 3FM. Rita Zipora maakt sinds 2016 deel uit van de Ledenraad van Buma/Stemra, is bestuurslid bij BAM!, de nieuwe beroepsvereniging voor popmuzikanten, en werkt ook als spreker en moderator op verschillende muziekevents, zoals Eurosonic/Noorderslag, Buma Music in Motion en de Muzikantendag.

ROBIN BLOCK
Robin Block is singer-songwriter, dichter en theatermaker. Hij won de prijs voor Beste Muzikant bij de Grote Prijs van Nederland, speelde daarna in o.a. Paradiso en bij DWDD, en deed een huiskamertour door Nederland en Belgie met zijn debuutalbum Comfort Zones. Ook bracht hij als ode aan zijn roots de EP Lagu Rindu uit, met liedjes in het Indonesisch. Robin Block is tevens dichter, muzikant en performer bij muziektheatergroep Project Wildeman, waarmee hij de Jur Naessens Muziekprijs won voor meest innovatieve interdisciplinaire muziek-act, en op vele podia en festivals optrad zoals Oerol, Motel Mozaïque en Neukoellner Oper Berlin. Als dichter/tekstschrijver publiceerde hij de bundel 'Bestialen' waarvan gedichten in verscheidene bloemlezingen werden opgenomen door o.a. Gerrit Komrij. Onlangs publiceerde hij samen de Indonesische schrijfster Angelina Enny de dichtbundel "In Between, Di Antara" over de gedeelde geschiedenis van Indonesië en Nederland. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe Nederlandstalige bundel 'Droomwaker'.

Pop

Deel via social media: