Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-11-20 07:00:00 • 3 min lezen

Yann Tiersen in februari voor drie concerten naar Nederland

De Franse multi-instrumentalist Yann Tiersen komt in februari voor drie shows naar Nederland. Deze shows zijn onderdeel van Tiersen's ‘∞ (Infinity)’ tour. Dit jongste album, dat in mei verscheen, ontving in Nederland lovende reacties. De kaartverkoop start op vrijdag 21 november om 10:00 uur. Kaarten zijn  te bestellen via de websites van de zalen.

 

Het tourschema ziet er als volgt uit:

 

16 februari: Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg

17 februari: Nijmegen, De Vereeniging

18 februari: Groningen, Oosterpoort

 

De shows worden semi-seated verkocht, met vrije plaatskeuze.

 

Sinds 1995 bouwt Tiersen een rijke en indrukwekkende discografie op. Hoewel de Fransman een klassieke achtergrond heeft, is hij gaandeweg steeds meer de kant op gegaan van rock en electronica. Dit heeft geresulteerd in een eclectische mix van (post)rock en ambient waarbij het filmische karakter nooit ver weg is. Zijn bekendheid nam een enorme vlucht dankzij zijn zeer succesvolle soundtracks van de beroemde films 'Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain' en 'Good bye, Lenin!'.

 

Met ‘∞ (Infinity)’ heeft Tiersen inmiddels acht studioalbums op zijn naam staan. Het volgt 'The Lighthouse/Everything's Calm' uit 2012 op. In datzelfde jaar was hij te zien in een uitverkochte Metropool en op het Incubate Festival.

 

Meer informatie over Tiersen is te vinden op www.yanntiersen.com. Op de website is ook zijn nieuwe video van de single Meteorites te bekijken.

 

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de websites van de podia te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

Deel via social media: