Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2014-12-16 07:00:00 • 11 min lezen

YouTube sensatie Pentatonix naar Heineken Music Hall

Op 28 april 2015 komt de a capellagroep en YouTube-sensatie Pentatonix voor een concert naar de Heineken Music Hall, Amsterdam.  De kaartverkoop voor het concert dat onderdeel uitmaakt van hun ‘On My Way Home Tour’ start vrijdag 19 december om 10 uur. 

 

Pentatonix, vernoemd naar de pentatonische toonladder, bestaat uit vijf muzikale talenten die covers van verschillende pophits a capella ten gehore brengen.  Naast zang verzorgt de groep ook zelf de beats en melodie, met voornamelijk hun stem als enige instrument.  In 2011 won de groep het derde seizoen van ‘The Sing Off’, een talenjacht op het Amerikaanse NBC. Na hun overwinning brachten ze verschillende video’s en verzamelalbums uit.  De EP ‘PTX Vol III’ met covers van oa. Stromae, Clean Bandit en Ariana Grande kwam dit jaar op de vijfde plaats in de Billboard 200 te staan en het meest recente album ‘That’s Christmas to me’ staat momenteel op de tweede plaats in deze lijst. 

  

De vijfkoppige formatie is op YouTube immens populair met zo’n 7 miljoen abonnees en 685 miljoen views en is daarmee het 13de meest gevolgde muziekkanaal op YouTube. Zo zijn de videoclips voor 'Problem', 'La La Latch', 'Papaoutai' en 'Rather Be' gezamenlijk maar liefst 31 miljoen keer bekeken en heeft de groep een Grammy nominatie ontvangen in de categorie Best Arrangement, Instrumental of A-cappella voor hun Daft Punk medley

 

Pentatonix gaf in april dit jaar nog een optreden voor een uitverkocht Paradiso in Amsterdam. 

 

PENTATONIX - On My Way Home Tour 

Dinsdag 28 april 2015 - Heineken Music Hall, Amsterdam 

 

Aanvang 20:00, Entree € 34,-Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/pentatonix. Kaartverkoop start vrijdag 19 december om 10 uur via: www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

 

Deel via social media: