Zoek...
Zitakula - Oasis

Zitakula - Oasis

Debuutalbum

PERSBERICHTEN
DOOR
2017-03-21 07:00:00 • 2 min lezen

Diversen / Funk / Jazz

Zitakula - debuutalbum

Wereldberoemd in het Vondelpark en omstreken: Zitakula. De groene halsbandparkiet. De exotische vogel die prima gedijt in Holland. Zo ook de band Zitakula.

Niet vanzelfsprekend, maar met de mix van afrobeat, swampsoul en desertrock in combinatie met de (drietalige) zang van de Brussels-Congolese Sandy Miessi Bakomi wíl het gezelschap juist verrassen. Live deed de band dat al op festivals als Noorderslag, Zwarte Cross en Oerol.

Op 7 april 2017 verschijnt het debuutalbum Oasis, met bijzonder artwork van ontwerp-duo Machine, opgebouwd uit papier. De nieuwe songs worden gepresenteerd in Paradiso op donderdag 20 april.

OASIS

Nog geen vier maanden nadat zangeres Sandy Miessi Bakomi zich bij de band voegde, werd het debuutalbum Oasis opgenomen: een muzikale oase van oneindig veel plezier en hard werken. In de Schenk Studio zorgde producer Wiboud Burkens (Jungle by Night, Re:freshed Orchestra) voor orde in de 8-koppige chaos. Steve Berson (Sharon Jones & the Dap-Kings, The Budos Band) nam de mastering voor zijn rekening. Het Amsterdamse ontwerpbureau Machine bedacht de albumhoes als een soort kijkdoos: helemaal opgebouwd uit papier, schuilen details onder een kleurenwaas.
Met Oasis levert het gezelschap een album af dat vanuit Nigeria, via Mali en Ethiopië, naar Congo trekt; richting Sandy’s roots. Daar steken ze de oceaan over, langs Rio de Janeiro en de Caraïben, naar de zuidelijke Verenigde Staten, op zoek naar swampsoul en desertrock. Sandy’s stem bijt dwars door de brij van stijlen en invloeden. Eerst dromerig en jazzy, dan rauw en edgy. In drie talen schiet ze door een wereld vol visioenen, angstdromen en familiegeschiedenis. En dat op een schuddend bed van blazers, drums, percussie, bas, gitaar, orgels en synths.

ZITAKULA

Opererend vanuit Amsterdam heeft Zitakula met hun muzikale smeltkroes al menig festivalweide en poppodium aan het dansen gekregen. Van Oerol, Welcome to the Village en Noorderslag, tot Wicked Jazz Sounds Festival, Valkhof en Zwarte Cross.
In het driejarig bestaan bracht Zitakula twee EP’s uit. Na wat wisselingen in de bezetting, was daar opeens zangeres Sandy Miessi Bakomi. En toen; toen was het tijd voor een heus debuutalbum! Oasis verschijnt op 7 april 2017. 

LIVE

01 april 2017 – Movies That Matter, Den Haag
20 april 2017 – Paradiso, Amsterdam (CD-presentatie)
27 april 2017 – Oranjepop, Nijmegen
11 juni 2017  – Jazzboz, Bergen op Zoom
25 juni 2017  – Manus van Alles Festival, Maastricht
15 juli 2017   – Polé Polé (Gentse Feesten), Gent 

Diversen / Funk / Jazz

Deel via social media: