Zoek...
PERSBERICHTEN
DOOR JAN KLUPPER
2015-09-17 07:00:00 • 8 min lezen

Zweedse progressive metal band Soen naar P60

Soen is in één woord uniek. Hun muziek kan na een eerste keer luisteren nog grijs en nors overkomen, maar de kracht in hun muziek ligt geheim gehouden, net onder het monochrome oppervlak. Soen weeft een ingewikkeld netwerk van melodieën aan elkaar en wiegt de luisteraar in gelukzaligheid van melancholie. Ja, op bepaalde momenten lijkt Soen op het oude Opeth (drummer Martin Lopez was de Opeth-drummer), maar het maakt meer van minder, aangezien het niet de gutturale vocalen en de full-on death metal sound heeft van Lopez’ vorige groep. Maar er is niets meer nodig wanneer Joel Ekelöf’s sombere stem, Kim Platbarzdis’ overtreffende gitaarwerk, Lopez’ trademark drumbeats en Steve DiGiorgio’s uitstekende bass lines samenkomen om een peinzende vloed op te bouwen, wachtend om over je heen te spoelen.

Cognotive is zeker geen onmiddellijk bereikbaar album, maar met wat geduld van de luisteraar kan het een van de meest lonende stukken thinking man’s metal worden waar je ooit langs komt. In een wereld vol super samengeperste albums isCognotive een album die makkelijk ademt dankzij het meesterlijke mixing werk.

Supports: LizZard & Shiverburn

Vrijdag 2 oktober // zaal open 20:00 // aanvang 20:30 // vvk €14 // deur €15 Ticketverkoop via P60.nl, alle Primera winkels en Breaxx Amstelveen Busstation.

Deel via social media: