Zoek...
RACOON NEEMT HEE JOH JIP OP MET ROTTERDAMS PHILHARMONISCH ORKEST

RACOON NEEMT HEE JOH JIP OP MET ROTTERDAMS PHILHARMONISCH ORKEST

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2021-06-10 07:00:00 • min lezen

RACOON NEEMT HEE JOH JIP OP MET ROTTERDAMS PHILHARMONISCH ORKEST

Racoon heeft met het Rotterdams Philharmonisch Orkest een nieuwe versie opgenomen van hun single Hee Joh Jip. Vandaag is de video verschenen van de opnames, die plaatsvonden op het RTM Stage in Rotterdam Ahoy.

Op 19 maart bracht Racoon hun single Hee Joh Jip uit. Nu heeft de Zeeuwse band de single in een nieuw jasje gestoken, door een orkestrale versie van het nummer op te nemen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De opnames van de muzikale samenwerking vonden plaats op het RTM Stage in Rotterdam Ahoy. Joos van Leeuwen en Mike Schäperclaus tekenden voor het arrangement en de orkestratie.
Racoon-zanger Bart van der Weide: “‘Een groter contrast is er bijna niet: Hee Joh Jip hebben we met z'n drieën geschreven en Het Rotterdams Philharmonisch Orkest bestaat uit 90 mensen. Daar stond ik dan. Bloednerveus, met dat grote orkest voor m'n neus, dat me bijna omver blies. Een brok in de keel en dan zingen, ga er maar aan staan. Maar wat was het gaaf en wat heeft Jip er een mooie nieuwe dimensie bij gekregen.”

 Mike Schäperclaus, Gastprogrammeur Vernieuwing & Verbreding bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest: “Het Rotterdams Philharmonisch Orkest wil de bijzondere klankkleuren van een symfonisch klassiek orkest delen met een groot publiek en voor hen beschikbaar maken. Wij zijn blij dat we met deze bijzondere samenwerking met Racoon een productie mogelijk maken waarin twee muzikale werelden elkaar vonden, in een jaar waarin zoveel onmogelijk bleek.”

 Hee Joh Jip is na Het Is Laat Toch en De Echte Vent de derde single van het volledig Nederlandstalige album dat Racoon in het najaar zal uitbrengen.

Deel via social media: