Zoek...
Jim Steinman op 73-jarige leeftijd overleden

Jim Steinman op 73-jarige leeftijd overleden

Youtube video
MUZIEKNIEUWS
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-04-21 07:00:00 • 1 min lezen

Rocklegende Jim Steinman overleden op 73-jarige leeftijd

Jim Steinman, de liedjesschrijver en componist die met ‘Paradise By The Dashboard Light’ zijn grootste succes kende is op 73-jarige leeftijd overleden.

James Richard Steinman, alias Jim Steinman, kennen we uiteraard  als de grote man achter het succes van Meat Loaf. Steinman werd ook wel eens James Richard ‘Wagner’ genoemd vanwege zijn voorliefde voor bombastische, melodramatische muziek en rockopera’s. Met het album Bat Out Of Hell zorgde hij voor het grote succes van Meat Loaf en leverde de Amerikaan als schrijver en producer een iconisch en één van de bestverkochte albums aller tijden af. 

De samenwerking met Meat Loaf kende vele successen zoals de wereldhits 'I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)’, " The Objects in a Rearview Mirror' en 'Rock and Roll Dreams Come True'  van het album Bat out of Hell 2; Back Into Hell en van Bat Out of Hell III : THe Monster is Loose komt het 'It's  All Coming Back To Me Now' en het einde van het Bat Out of Hell verhaal Braver than We Are kende geen hits.

Steinman scoorde ook hits met andere wereldsterren zoals Bonnie Tyler (‘Total Eclipse Of The Heart’) en Céline Dion. Voor Céline schreef hij ‘It’s All Coming Back To Me Now’ van het uit 1996 uitgebrachte album Falling Into You dat een jaar later een Grammy zou winnen voor beste album. Met Bette Midler wist hij de demo 'Heaven Can Wait' op te nemen. Zoals we de meeste hits van hem kennen zijn die ook te vinden op zijn eigen albums die veel eerder dan de hits van Meatloaf en Dion verschenen.
Als producer zat hij achter de knoppen bij onder andere Sisters of Mercy, Take That en Boyzone.

De afgelopen jaren had Steinman nierproblemen en een hersenbloeding opgelopen. Steinman werd 73 jaar.

Deel via social media: