Zoek...
Saxon - Rock The Nations

Saxon - Rock The Nations

Label: BMG

Saxon - Destiny

Saxon - Destiny

Label: BMG

Saxon - Innocence is No Excuse

Saxon - Innocence is No Excuse

Label: BMG

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-26 07:00:00 • min lezen

hard rock

Saxon innocence

In de afgelopen decennia is Saxon getransformeerd van een van de pioniers van de New Wave Of British Heavy Metal tot een van de meest succesvolle Engelse rock acts. Feitelijk heeft Saxon altijd alle trends en muzikale tijdperken overstegen.

Vanaf het in 1979 verschenen debuut album ‘Saxon’ tot het recentelijk verschenen ‘Thunderbolt’ is de band altijd behoorlijk succesvol geweest. Maar liefst 5 albums haalden de Top 40 en 4 singles de Top 20 in de UK, maar ook in de rest van de wereld hadden ze vergelijkbaar succes. Zo hadden ze in Nederland 4 albums in de top 40 van de Album Top 100. Het is dan ook geen wonder dat ze de muziek over de hele wereld beïnvloed hebben en een cruciale rol speelden op de manier waarop we heden ten dage naar hard rock en heavy metal kijken.


Op 27 juli zal BMG de volgende drie Saxon album opnieuw uitbrengen op CD en LP. Beide versies bevatten de originele teksten, zeldzame foto’s en memorabilia. De CD’s verschijnen als 24 pagina mediaboek en bevatten veel bonus tracks en het vinyl op gekleurd splatter / swirl vinyl.

 

Op 16 oktober staat de band in Tivoli, Utrecht.

hard rock

Deel via social media: