Zoek...
Scott Walker overleden

Scott Walker overleden

The Sun Ain't Gonna Shine Anymore & No Regrets

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-25 07:00:00 • min lezen

Scott Walker overleden

Het overlijden van de 76 jarige Scott Walker doet de man als het ware herleven. ‘The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore’ is een van de mooi en bekende nummers van de man. Menig iemand is hem vergeten, maar vele acts zien hem als een inspiratiebron voor de muziek van tegenwoordig.

In de jaren 60/70 werd Scott Walker met zijn broeders Gary en John enorm populair. Hun populariteit kende een piek dat net zo groot was als The Beatles. Deze roem eiste zijn tol en wanneer Scott in een depressie schoot stopt de band. Uiteindelijk weet ieder een solo carrière te starten totdat men dacht om nieuw leven in de Walker Brothers te stoppen. Een reünie was daar maar minder succesvol van verwacht. ‘No Regrets’ van het gelijknamige album scoorde nog hoog in de hitparade, maar daarna werd het stil. John Walker start een studio en Scott gaat door als solo artiest.

Scott Walker werd door de huidige generatie muzikanten opgepikt, door zijn stem en songs en de productiekwaliteiten. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de productie van de band Pulp waar Jarvis Cocker zanger was.

Deel via social media: