Zoek...
Shame – Drunk Tank Pink

Shame – Drunk Tank Pink

Label: Dead Oceans

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2021-01-11 07:00:00 • min lezen

Post Punk
7

Shame – Drunk Tank Pink

Een andere act dan Goat Girl is Shame dat uit Zuid- Londen komt. Een post punk band zoals we hier meer van kennen. Na het debuut Songs of Praise, is het nu aan Shame dat de band verder moet brengen.

Het album kent dezelfde ingrediënten als het debuut album. Vooral recht voor zijn raap maar muzikaal is het in de drums opzwepend en stuwend te noemen, al zijn de composities niet altijd even spannend.  Na een serie post punk songs komt men met ‘March Day’ en ‘Water in the Well’ met een ander sfeertje. Al is het maar even bij de intro’s zoals het ‘Human, For a Minute’ waar Charlie Steen voor het eerst zijn zanglijn weet te vinden.


Het doet wat denken aan de begin periode van Adam Ant. Met wat ongecontroleerde achtergrond vocalen in de refreintjes en schreeuwende zanglijnen brengt de band naar het eind van de songs. ‘Snow Day’ wordt door de diversiteit in de compositie aantrekkelijk.


Het is wellicht voor de postpunkers te melodieus en voor de melodieuze georiënteerde liefhebber te plat. Dat maakt het lastig voor deze band. Maar met Adam Ant is het ook goed gekomen.

Post Punk

Deel via social media: