Zoek...
Son Lux – Brighter Wounds

Son Lux – Brighter Wounds

Label: City Slang/ Konkurrent

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-11 07:00:00 • min lezen

Avant garde / Dance / Pop
7,5

Son Lux – Brighter Wounds

Het is de Amerikaanse muzikant Ryan Lott die als mastermind fungeert voor het Avantgarde trio Son Lux. Met hun filmische album is Brighter Wounds een album waar de songs meer tot een nummer zijn gecomponeerd. Het kent meer een kop en staart, terwijl de sfeer van beelden nog optimaal aanwezig is.

Zo is het nummer “Labor” mooi en meeslepend door de vele achtergrond vocalen. Dream State kent dan weer meer een vette beat dat het nummer van het begin tot het einde draagt. De dancesound in een alternative way komt in de “The Fool You Need”. Daar waar het obvious begint ontspoort de beat met de muziek al snel, al is hier ook weer een experimentele wijze voor bedacht om dit weer te corrigeren.

Met het “Slowly” weet het trio een Prince achtig rustmomentje in het album te brengen om daarna met “All Dirctions” groots orchestraal uit te pakken.  Al blijft het hier en daar wat experimenteel is het zeker een album dat de moeite waard is om te luisteren. Na drie songs weet je of het je aanspreekt of tegenstaat.

Son Lux is te zien in Nederland op
22 februari Melkweg te Amsterdam

Avant garde / Dance / Pop

Deel via social media: