Zoek...
Spinvis opent zijn atelier voor publiek in TivoliVredenburg

Spinvis opent zijn atelier voor publiek in TivoliVredenburg

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2020-12-02 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter

Spinvis opent zijn atelier voor publiek in TivoliVredenburg

Het is een fijne traditie aan het worden. We Vieren Het Toch, de jaarlijkse overdenking van Spinvis in TivoliVredenburg. Door de omstandigheden dit jaar geen eenmalige avondvullende manifestatie. In plaats daarvan speelt de vijfde editie zich af van woensdag 16 december 2020 t/m zondag 17 januari 2021 in het bovenste geheime torenzaaltje van TivoliVredenburg (onze Club Nine). Voor gedurende vijf weken wordt de Club Nine namelijk omgedoopt tot 'Het Vaticaan', oftewel de werkplaats van Spinvis, die hij vijf weken lang opent voor publiek met het thema Lichaam & Geest. Spinvis over het thema:

Spinvis over het thema: "Lichaam & Geest. Zijn ze wel te scheiden? Een heel oud probleem, Plato boog zich er al over, maar de vraag is zeer actueel. Nu onze zintuigen meer en meer gevoed worden door een digitale en virtuele werkelijkheid, lijkt onze ‘Ik’ steeds meer geest en steeds minder lichaam te worden. Maar hoe zit het dan met de behoeftes van het lichaam? Aanraking? Slaap? Dansen? Seks? Lekker eten? Of zijn dat juist eerder behoeftes van de geest? Of is dat onderscheid niet te maken?" 

In Het Vaticaan worden gedurende vijf weken gasten ontvangen door gastheer Spinvis. Gasten van de meest uiteenlopende signatuur, die echter gemeen hebben dat ze allemaal een lichaam en een geest hebben. Hardcore wetenschappers, filosofen, dichters, dansers en dromers komen op het podium. De uitzendingen zijn heel erg live en interactie met de kijkers thuis speelt een grote rol. En muziek natuurlijk. Heel veel, veelkleurig en grensverleggend. 

Ook is Het Vaticaan met het echte lichaam te bezoeken. Op gezette tijden (op woensdag 20:00 en op zondag 14:30) zijn er voor een beperkt publiek live performances bij te wonen die ook te volgen zijn via een betaalde stream. Op donderdag t/m zaterdag is het atelier van Spinvis ook te bezoeken. Een centraal onderdeel van dit bezoek aan Het Vaticaan is een ‘state-of-the-art’ reis door de werelden van VR-kunstenaar Nemo Vos, waarbij uw uitgetreden geest over de wateren zweeft en uw lichaam zichzelf maar even moet vermaken. 

Sytse Wils, programmeur bij TivoliVredenburg: ‘’We Vieren Het Toch is niet meer weg te denken uit ons programma. Even leek het door alle noodzakelijke maatregelen niet door te kunnen gaan, maar het is gelukt om ook dit jaar weer de  verdieping op te zoeken met Spinvis. En dat niet op één avond, maar liefst 5 weken. We voelen het als onze roeping om juist nu bijzonder programma te maken waarbij we muzikanten de vrijheid geven om te experimenten met lang gekoesterde wensen.’’
 

Tickets voor de performances en livestreams in eerste week van We Vieren Het Toch  gaan aanstaande vrijdag om 10:00 in de verkoop. De verkoop en de line-up van de tweede week van We Vieren Het Toch wordt volgende week woensdag 9 december om 10:00 uur bekendgemaakt. 


We Vieren Het Toch – Spinvis 

Van woensdag 16 december 2020 t/m zondag 17 januari 2021 

TivoliVredenburg | Club Nine  

We Vieren Het Toch live in Club Nine | €17,55 (inclusief servicekosten) (woensdag 16 december om 20:00 uur en zondag 20 december om 14.30 uur)  

We Vieren Het Toch - online livestream | €2,50 (inclusief servicekosten) (Op woensdag 16 december om 20:00 uur en zondag 20 december om 14.30 uur) 

Bezoek aan het atelier en de VR experience in Club Nine | €2,50 (inclusief  servicekosten) 

(Op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 december op diverse tijden)

Meer informatie: https://www.tivolivredenburg.nl/we-vieren-het-toch-5/

Singer-songwriter

Deel via social media: