Zoek...
STEVIE NICKS “24 KARAT GOLD THE CONCERT”

STEVIE NICKS “24 KARAT GOLD THE CONCERT”

in de bioscoop op 21 en 25 oktober 2020

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
0000-00-00 07:00:00 • min lezen

Pop

STEVIE NICKS “24 KARAT GOLD THE CONCERT”

The film bevat een set-list van fan favorieten uit haar solo carrière en van haar tijd bij Fleetwood Mac, zoals: “Rhiannon,” “Stop Draggin' My Heart Around,” "Edge of Seventeen," “Stand Back,” “Landslide,” en vele anderen, maar ook zeldzame pareltjes uit haar platinum catalogus.

Stevie Nicks vertelt in de film ook achtergrond verhalen en onthult de inspiratie voor enkele van de beroemdste liedjes en teksten uit de muziek geschiedenis.  Ze verteld over haar start om solo te gaan, zonder Fleetwood Mac te verlaten en dat haar trip naar NY tot haar gewenste band en producer Tom Petty and The Heartbreakers bracht.

Het album Bella Donna is een feit en ‘Stop Dragging Around’ werd een van de pareltjes van het album dat hier op beeld prachtig wordt vertolkt. Met gitarist Waddy Wachtel (sessiegitarist van Bob Dylan, Keith Richards, Ringo Star, Tom Waits, Bob Seger, Melissa Etheridge en de lijst gaat zo door) aan haar rechter hand heeft ze al goud in handen.
Ricky Peterson (Bonnie Riatt, Billie Joel) op toetsen,  Carlos Rios (Gino Vannelli), Al Ortiz (Latin bas), Darryl Smith (Anita Baker, Cher) en Drew Harris (Foo Fighters).

Maar het gaat dit keer om Stevie Nick met de prachtig schorre stem. Al draaiend en zwierend over het podium tijdens haar hit Gypsy en zo nu en dan gewapend met haar tamboerijn blijft ze als een zigeunerin haar liedjes zingen. Allen gehuld in het zwart en een groot scherm op de acthergrond tussen het decor is het alsof je bij het concert aanwezig bent. In de bioscoop heb je het volle geluid en nog in dolby ook!
‘Bella Donna’, ‘Enchanted’,  ‘Wild Heart’ en Stand Back (waar Prince de toetsen op het origineel album speelde en waarbij ze een tributle aan doet met het nummer ‘Moonlight’) van de Wild Heart album. De ode aan ‘New Orleans’ wanneer de stad onder water kwam te staan in het gelijknamige song en het ‘Starshine’.

Het is duidelijk dat deze vrouw met een unieke status 2x in de Hall of Fame is gepresenteerd. De eerste keer als zangeres voor Fleetwood Mac en als solo artiest. De film geeft aan dat dit dan ook meer dan terecht is. 


“The 24 Karat Gold Tour was my all-time favorite tour. I not only got to sing my songs but I was able to tell their stories for the first time. I love having the opportunity to share this concert with my fans. From me to you – 24 Karat Gold,” zegt Stevie Nicks

Het evenement wordt op 21 en 25 Oktober vertoond in bioscopen over de hele wereld. Kaartjes zijn NU te koop via StevieNicksFilm.com.

Hier kunnen fans ook de meest actuele informatie vinden over de deelnemende theaters en zich aanmelden voor digitale updates. Data zijn onderhevig aan verandering op basis van de status van heropeningen van de lokale bioscopen. 

De 2CD & de Digitaal/Streaming release zijn beschikbaar op 30 Oktober via BMG en bevatten 17 van Stevie’s grootste hits live, waaronder: “Stand Back”, “Gypsy” en “Edge of Seventeen”, maar ook de allereerste live opname van “Crying In The Night” en andere  zeldzame live nummers. De 2LP komt later beschikbaar.

Pop

Deel via social media: