Zoek...
Sven Dirkschneider U.D.O. interview

Sven Dirkschneider U.D.O. interview

over Live spelen tijdens de Corona pandemie

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2021-03-31 07:00:00 • min lezen

Sven Dirkschneider U.D.O. interview

Het was ergens halverwege 2020. De telefoon gaat bij het management van de voormalige zanger van de Duitse rockband Accept, Udo Dirkschneider. Inmiddels is de zanger met een stem als een scheermes alweer dertig jaar solo onder de naam U.D.O. werkzaam.

“Het was iemand van de Bulgaarse overheid die de band wilde inhuren voor een show! In september 2020. Terwijl we midden in een coronacrises zaten. Dat is toch niet te geloven?” Drummer Sven Dirkschneider verteld over de belevenissen van de band in Bulgarije.
Het was zo ongelooflijk raar. We zijn er naar toe gevlogen voor 1 show! En dat terwijl onze tour voor het album Steelfactory negen maanden eerder afgerond was. Ik heb geen idee eigenlijf of dit een project of test was van de overheid, hoe om te gaan met live concerten. We zijn er vier dagen voor de show er naar toe gevlogen en hebben een oefenruimte gehuurd.”

“Het was een vreemde gewaarwording. We speelden in het amfitheater van Plovdiv. Het is een heel oud theater dat van zichzelf al een prachtige ambiance had. We stonden 7 meter van het publiek af en het publiek had een mooi zicht.” ”Iedereen was getest en wij met de crew meerdere keren zodat we zo safe mogelijk de show konden geven. Nadien is iedereen weer getest. Het was nogal een operatie maar we hebben het gered. Het was een unieke ervaring!.”

“De band komt tegenwoordig vanuit alle windrichtingen. Dan heb je ook nog de hele crew die covid vrij ingevlogen moet worden. Het is dan ook een hele operatie om iedereen bij elkaar te krijgen.


“Het spelen met dit als decor was al een belevenis. We hoeven niet veel mee te nemen omdat het uitlichten van het theater als zo mooi was hadden we direct een prachtige bühne.
Iedereen in de band was zo gefocust dat we direct hebben gezegd dat we dit moeseten opnemen. Na 9 maanden is de honger om live te spelen gretig en dan is het ook nog maar 1 keer! Vandaar deze unieke ervaring op beeld. Zelfs Dee Dammers had nog nooit eerder deze songs gespeeld. Dat was zijn eerste keer en heeft dit fantastisch gedaan.”

“In de setliist staan songs van de afgelopen tour, maar we hebben ook wat extra’s in deze show toegevoegd. De Accept songs speelt mijn vader al jaren niet meer, maar voor deze gelegenheid was dat wel een uniek. Per slot van rekening is het ook zijn geschiedenis bij Accept. Wanneer we ‘Midnight Mover’ gingen spelen was dit direct dat er iets bij de fans ging bruisen. Natuurlijk werden  de songs ‘Princess of The Dawn’, ‘Metal Heart’, ‘Balls tot he Walls’ en ‘Fast as a Shark’ luidkeels meegezongen.

 Het mag dan ook een mooie afronding van de tour zijn, want er ligt al een nieuwe plaat op de plank.  “Volgend jaar wordt  mijn vader Udo 70 en we hebben een mooi album afgerond. Udo is erg actief en geniet nog steeds van het maken van muziek. Met het nieuwe album willen wo ook weer gaan touren, zolang het mogelijk is. Er staan een serie shows klaar voor eind dit jaar, maar we weten natuurlijk niet of het allemaal door kan gaan. Maar eenmaal groen licht gaan we weer heerlijk de wereld rond hoor! We kunnen niet wachten!!!”

Tot die tijd moeten we het doen met het nieuwe live album Live in Bulgarije dat zowel op cd als dvd verkrijgbaar is. Het is een mooi overzicht van de periode van U.D.O. solo met de grote hits van Accept van toen. Met een decor en het prachtige verhaal dat ze midden in de pendamic een show mochten geven in Bulgarie is het zeker de moeite waard om dit album aan te schaffen!

Deel via social media: